Loading...

Više o kamenu za mjesec u kojem ste rođeni

SIJEČANJ

Granat

VELJAČA

Ametist

OŽUJAK

Akvamarin

TRAVANJ

Dijamant

SVIBANJ

Smaragd

LIPANJ

Biser

SRPANJ

Rubin

KOLOVOZ

Peridot

RUJAN

Safir

LISTOPAD

Ružičasti Turmalin

STUDENI

Citrin

PROSINAC

Tanzanit

Dragi kamen za rođene u siječnju - granat

Kamen podsjeća na sjemenke crvenog nara. Ime je dobio po srednjovjekovnoj riječi "gernet" u 14. stoljeću što znači tamnocrveno. Ovo prekrasno kamenje dolazi u raznim bojama, a najčešće su tamno bogato crvene do tamno ljubičasto-crvene. Ovo posebno izdržljivo drago kamenje može se pronaći u cijelom svijetu, uključujući Wyoming, Češku, Grčku, Rusiju, Tanzaniju, Madagaskar, Šri Lanku i Indiju.

Granat simbolizira istinu i vjeru. Kažu da ovo kamenje čuva osobu koja ga nosi na putovanjima, štiti je od nezgoda daleko od kuće, te da ima sposobnost zaštititi svog vlasnika od noćnih mora. Granat simbolizira duboka i trajna prijateljstva. Darujte granat nekome čije prijateljstvo duboko cijenite. Granat je hvaljen zbog svojih ljekovitih moći i vjeruje se da ima ljekovita svojstva za srce i pluća.

Prelistajte našu kolekciju nakita od granata i odaberite savršen poklon za one koji u siječnju imaju rođendan i zaželite im dobro raspoloženje, sreću i zdravlje.

Dragi kamen za rođene u veljači - ametist

Kvarcne mineralne vrste, ametisti se razlikuju po svojoj ljubičastoj boji koja varira od crvenkasto ljubičaste do sivkasto ljubičaste. Riječ "ametist" dolazi iz grčkog, što znači "nije pijan", a budući da ljubičasta podsjeća na boju vina, nije slučajno da je "methy" riječ za vino. Ametisti se mogu pronaći u cijelom svijetu, uključujući Sjedinjene Države, Meksiko, Brazil, Kanadu, Afriku, Italiju, Njemačku i Rusiju.

Ametist, koji svojom iznimnom bojom pokazuje dramatičnost i uzbuđenje, lako je prepoznatljiv dragulj. Drevni ljudi vjerovali su da ih može zaštititi od pijanstva i trovanja. Danas se ovo upečatljivo kamenje povezuje sa stabilnošću, mirom, ravnotežom, iskrenošću i staloženim razmišljanjem. U srednjem vijeku se koristio i kao lijek za bolji san i izoštravanje uma. Još uvijek se smatra učinkovitim u liječenju sindroma ustezanja, glavobolje, nesanice i za opće liječenje.

Pogledajte našu kolekciju nakita od ametista, koja nije samo za rođene u veljači, već je i poklon svima koji im žele pružiti dodatnu toplinu, snagu i hrabrost.

Dragi kamen za rođene u ožujku - akvamarin

Drago kamenje koje se odražava u hladnim i mirnim bojama, kao da se sastoje od valova iz oceana, nosili su značenje morske vode u samom nazivu. Ponekad se vjerovalo da akvamarini potječu iz kutija sirena nanesenih na obalu. Ovo drago kamenje svijetle boje može se naći u Brazilu, Kini, Kolumbiji, Rusiji, Indiji i SAD-u.

Zbog svoje povezanosti s morem, akvamarini su bili sveto kamenje za mornare kojima je obećano sigurno putovanje. Zbog svoje umirujuće boje, vjeruje se da donose mir i spokoj onome tko ih nosi. Rimljani su vjerovali da ih nakit od akvamarina može pomiriti s neprijateljem. Neki su vjerovali da ovo kamenje ponovno budi ljubav među ljudima.

Zbog svog umirujućeg učinka, akvamarin se još uvijek smatra kamenom koji pogoduje mentalnom zdravlju i njeguje unutarnji mir. U davna vremena, ovo drago kamenje koristilo se za liječenje svake infekcije i bilo je važno u liječenju očnih bolesti.

Nakit od akvamarina bit će lijep poklon ne samo za one rođene u ožujku, već i kao dar mladenki, jer simbolizira dugo jedinstvo i ljubav.

Dragi kamen za rođene u travnju - dijamant

Sretni su oni rođeni u travnju, jer je njihov kamen najcjenjeniji. Ime dolazi od grčke riječi "adamas" što znači nepobjediv. Ova titula to definitivno zaslužuje. Najteži i najtrajniji kamen, ponosno stoji kao simbol vječne ljubavi. Ovi dragulji posebni su i po svojoj širokoj paleti boja, od najpoznatije kristalno bijele do vrlo tamno crne. Dijamanti se danas pronalaze uglavnom u Južnoj Africi, Indiji, Brazilu, Kanadi i Australiji.

Dijamanti su vrijedni od davnina, čak 400 godina prije Krista. Sanskrtski tekstovi spominju ove kristale zajedno s čudima. Za ovo drago kamenje vežu se mnoge legende. Vjerovalo se da su dijamanti nastali udarcima hitaca koji su pogodili tlo. Grci su vjerovali da su dijamanti suze bogova ili krhotine zvijezda.

Zbog bezbroj legendi o dijamantima, sjaju i blještavilu, vjerovalo se da imaju magične moći. Dijamant predstavlja vjeru, odanost, poštenje, čistoću i ljubav. Zato su dijamanti glavni izbor za zaručničko prstenje. Vjeruje se da ovo kamenje ima izvanredne moći iscjeljivanja, liječi tegobe povezane s mozgom i, zbog njihove čistoće, povezuje ih se sa sposobnošću detoksikacije tijela.

Osigurajte moć, veličanstvo dijamanta i simbol vječne ljubavi ne samo rođenima u travnju nego i svojim najmilijima.

Dragi kamen za rođene u svibnju - smaragd

Svojom jarko zelenom bojom smaragd bi se mogao nazvati simbolom proljeća i stoga ne čudi što je to kamen za rođene u svibnju, kada je zelena priroda toliko upečatljiva. Što je njegova zelena boja intenzivnija, to mu je veća vrijednost. Ponekad primijetimo i notu plavkaste nijanse. Naziv za smaragd indirektno dolazi od grčke riječi "smaragdos" koja je bila naziv za većinu zelenog kamenja. Ovo kamenje se može naći u Kolumbiji, Brazilu, Rusiji, Australiji, Južnoj Africi, Indiji, Norveškoj i Sjedinjenim Državama.

Smaragdi svojom duboko zelenom bojom simboliziraju obnovu života i imaju karakteristike koje možete unijeti u svoj život: odanost, poštovanje i prijateljstvo. Postoji mnogo mitova o smaragdu. Rimljani su smaragde povezivali s božicom Venerom, koja predstavlja plodnost, dobrotu i ljepotu. Vjerovalo se da sprječava epilepsiju, zaustavlja krvarenje i snižava temperaturu.

Svojim najmilijima rođenim u svibnju poklonite sve jarke proljetne boje sa blistavim tamnozelenim smaragdom.

Dragi kamen za rođene u lipnju - biser

Jedini kamen kojeg su stvorila živa bića - kamenice i školjke. Biseri čine one rođene u lipnju sretnijima jer imaju tako poseban kamen. Od najčešćih bijelih do rjeđih crnih, biseri su čudesni darovi oceana. Ime dolazi od latinske riječi "perna" i znači "noga", zbog sličnosti otvorene školjke s ovčjom nogom. Biseri danas dolaze iz Japana, Kine, Australije, Filipina i Indonezije.

Biseri su visoko cijenjeni još od vremena starog Egipta. Od tada su počeli mitovi i legende. Zvali su ih mjesečevim kamenjem sposobnim donijeti milosrđe, nevinost i vjeru. Vjeruje se da imaju moć iscjeljivanja i da mogu izliječiti mnoge različite bolesti, čak i ludilo. Danas se koriste u azijskoj medicini.

Biseri su najbolji izbor za zaručnički prsten kao simbol čistoće. Oni pokazuju najčišće emocije koje gajite prema svojim voljenima.

Dragi kamen za rođene u srpnju - rubin

U drevnim azijskim pričama zvao se "vatreni kamen". Budući da predstavlja ljetnu žegu, nije slučajno što pripada onima rođenim u srpnju. Naziv rubin dolazi od latinske riječi "ruber" što znači crvena. Kako je jedan od četiri draga kamena, njegova se dragocjenost, između ostalih svojstava, mjeri i bojom. Što je rubin svjetliji i "krvaviji", tim mu je vrijednost veća. Njihova izvanredna boja i tvrdoća koju nadmašuje samo dijamant čini rubine jednim od najpoželjnijih kamena na svijetu.

Rubini se nalaze u Burmi, Šri Lanki, SAD-u, Indiji, Australiji, Pakistanu, Nepalu, Afganistanu, Brazilu, Mjanmaru i Tajlandu.

Zbog svoje vatreno crvene boje rubini su postali simbol strasti, povećane hrabrosti, energije te štite osobe koje ih nose od sukoba i štetnih misli. Povezuju se s vitalnošću, hrabrošću i snagom te donose uspjeh u ljubavi. Iz tih razloga rubini su savršen izbor za zaručničko prstenje jer pokazuju blistavu moć vaše strastvene ljubavi.

Dragi kamen za rođene u kolovozu - peridot

Jedno od najstarijih dragog kamenja, za one rođene u mjesecu kolovozu. Simbol sunca, peridot, donosi svijetlo zelenu boju posljednjem ljetnom mjesecu. Peridoti su jedno od kamenja koje ne dolazi u različitim bojama, već varira u svjetlini zelene, od maslinastozelene do tamnijih, smećkastih nijansi. Peridoti se nalaze u Brazilu, Burmi, Australiji, Keniji, Meksiku i Šri Lanki.

Podrijetlo naziva peridot nije sasvim jasno, ali se kaže da potječe od grčke riječi "peridona" što znači "dati mnogo". Ovaj dragi kamen i danas nosi ovo značenje, jer izgleda da peridot donosi prosperitet i sreću. Zbog spomenute simbolike sa suncem peridoti pomažu kod depresije, smanjuju količinu stresa, smanjuju negativne emocije, detoksiciraju organizam pa čak i pomažu u njezi kose, kože i noktiju.

Peridot nije samo savršen poklon za sve rođene u kolovozu kako bi im donio blagostanje i ljetni sjaj, već je i više nego prikladan za zaručnički prsten, jer bi trebao ispuniti skladom sve ljudske odnose i bračni život.

Dragi kamen za rođene u rujnu - safir

Popularan još od srednjeg vijeka, safir je dragi kamen onih rođenih u rujnu. Ovo kamenje ima dosta različitih boja, ali je najpoznatije po svojoj bogatoj plavoj boji. Ime dolazi iz nekoliko drevnih jezika, ali jedno od glavnih objašnjenja je latinska riječ "sapphirus", što znači "plavo". Safiri se nalaze u Indiji, Mjanmaru, Tajlandu, Vijetnamu, Šri Lanki, Kini, Australiji, Brazilu, Africi i Sjevernoj Americi.

Zbog umirujuće moći plave boje, vjeruje se da safiri donose mir, sklad i pomažu u fokusiranju. Od srednjeg vijeka nadalje, vjeruje se da jačaju mudrost. Simboliziraju iskrenost, odanost i stoga nakit od safira nije samo savršen poklon za one rođene u rujnu, već je prikladan i za savršen zaručnički prsten koji će pokazati koliko je vaša ljubav iznimna. Safir je također odabrala princeza Diana kao kamen na zaručničkom prstenu, što ukazuje na kraljevski status ovog kamena.

Dragi kamen za rođene u listopadu - ružičasti turmalin

Turmalini dolaze u raznim nijansama i bojama, ali svijetli sjajno ružičasti turmalin je onaj koji je posvećen mjesecu listopadu. Opće značenje njegova imena je "kamen miješanih boja" i dolazi od sinhaleške riječi "tura mali". Možda je zbog svoje boje ružičasti turmalin povezan sa srčanom čakrom i kaže se da otvara srce za bezuvjetnu ljubav. Ružičasti turmalin se može naći u Brazilu, Šri Lanki, Nigeriji, Mozambiku, Madagaskaru, Afganistanu, Pakistanu i SAD-u.

Ovaj dragi kamen okružuju mnoge legende. U davna vremena vjerovalo se da turmalin pruža magičnu zaštitu od zla i za njega se kaže da je kamen s najviše metafizičkih moći. I danas se vjeruje da ružičasti turmalin može smanjiti tjeskobu i stres.

Poklanjajući ga onima rođenim u listopadu, pokazat ćete koliko cijenite tu osobu. Iskažite suosjećanje, nježnost i snagu vaše ljubavi s ružičastim turmalinom.

Dragi kamen za rođene u studenom - citrin

Kao da želi donijeti svjetlost i toplinu u ovom hladnom mjesecu, Citrin je svojim jarkim bojama postao kamen za sve rođene u studenom. Naziv za kamen je sasvim razumljiv, jer riječ citrin podsjeća na citrus. Kamenje se može naći u Brazilu, Boliviji, Africi i Rusiji.

Legenda kaže da je koštica limuna u stanju otvoriti um i tako čak povećati psihičku moć. Još uvijek se vjeruje da ima iscjeljujuće i umirujuće moći za smanjenje tjeskobe, nervoze i svakodnevnog stresa. S obzirom na boju ovog svijetlog kamena, smatra se da je povezan s radošću i srećom te osobi koja ga nosi daje više nade i snage u teškim situacijama.

Citrin neće biti samo najbolji poklon za rođene u studenom, već će svojom radošću izmamiti osmijeh na lica vaših najmilijih.

Dragi kamen za rođene u prosincu - tanzanit

Ljudi rođeni u prosincu imaju izvanredan kamen namijenjen samo za njih. Tanzanit je jedan od najnovije otkrivenih dragih kamena. U svojoj relativno modernoj povijesti, tanzanit je ipak izazvao fascinaciju i divljenje, zbog svoje svijetle tamnoplave boje. Ovo drago kamenje je prilično rijetko i jedno od rijetkih mjesta gdje se nalazi je područje u Tanzaniji.

Budući da je povijesno još prilično mlad, nije okružen mitovima i legendama. Međutim, tanzanite je primijetio Tiffany & Co, koji je kamenu dao ime zbog njegovog mjesta podrijetla i popularizirao ga diljem svijeta, što tanzanit čini jednim od najpoželjnijih dragih kamenja današnjice.

Nakit od tanzanita bio bi najbolji poklon, ne samo za one rođene u prosincu, već i za sve koje cijenite. Poklonite dragi kamen koji će zasigurno kreirati i promijeniti povijest nakita!