Loading...

Više o kamenu za mjesec u kojem ste rođeni

Siječnju

Granat

Veljači

Ametist

Ožujku

Akvamarin

Travnju

Dijamant

Svibnju

Smaragd

Lipnju

Biser

Srpnju

Rubin

Kolovozu

Peridot

Rujnu

Safir

Listopadu

Ružičasti Turmalin
Opal

Studenom

Citrin

Prosincu

Tanzanit

Dragi kamen za rođene u siječnju - granat

Podsjećajući na crvena zrna mogranja, ovaj dragi kamen je dobio svoje ime iz engleske srednjevijekobne riječi iz 14 vijeka "gernet" što znači tamno crveno. Ovi prelijepi dragulji se mogu sresti u nekoliko varijacija boja, najčešće od tamno zasićeno crvene do intenzivno ljubičasto-crvene. Ovaj posebno tvrd i izdržljiv kamen, može se naći diljem svijeta, naročito u Vajomingu, Češkoj, Grčkoj, Rusiji, Tanzaniji, Madagaskaru, Šri Lanci i Indiji.

Granat simbolizira istinu i vjeru, te se za ovaj dragulj mislilo kako pruža sigurnost njegovom vlasniku tijekom putovanja, štiteći ga od nesreća dok je daleko od kuće, te kako imaju sposobnosti zaštiti svoje vlasnike od noćnih mora. Granat, također, simbolizira duboko i dugotrajno prijateljstvo. Darujte granat nekome, čije prijateljstvo duboko cijenite. Granat je čak hvaljen zbog svojih ljekovitih moći i za njega se kaže da ima ljekovita svojstva za srce i pluća.

Pregledajte našu kolekciju nakita sa granatom i odaberite savršeni dar onima, koji imaju rođendan u siječnju, želeći im sreću, zdravlje i blagostanje.

Dragi kamen za rođene u veljači - ametist

Ametist je, kvarc iz porodice minerala, čija ljubičasta boja varira od crvenkasto purpurne do svijetlo sivkasto ljubičaste. Riječ ''ametistos'' dolazi od grčkog, što znači ''nije pijana'', a kako je ljubičasta boja nalikovala vinu, nije slučajnost da je 'methy' riječ za vino. Ametisti se mogu naći diljem svijeta, osobito u USA, Meksiku, Brazilu, Kanadi, Africi, Italiji, Njemačkoj i Rusiji.

Ametyst, který díky své výjimečné barvě demonstruje drama a vzrušení, je snadno rozpoznatelný klenot. Starověcí nositelé věřili, že je může ochránit před opilostí a intoxikací. V dnešní době jsou tyto výrazné kameny spojené se stabilitou, mírem, rovnováhou, upřímností a klidnou povahou. Byl ve středověku také používán jako lék k zahnání únavy a pro bystřejší intelekt a je stále považován za účinný lék k léčení abstinenčních příznaků jakéhokoliv druhu závislosti, bolesti hlavy, nespavosti a podporuje uzdravení jakéhokoliv onemocnění.

Pogledajte našu kolekciju nakita sa ametistom ne samo za one, rođene u veljači, već i za dar, jer ovaj kamen nosi dodatnu toplinu, snagu i hrabrost.

Dragi kamen za rođene u ožujku - akvamarin

THladne umirujuće boje ovog kamena, kao da nosite komadić vala iz oceana, opravdavaju spominjanje morske vode u svom imenu. Čak se je vjerovalo kako akvamarini dolaze od lijesova sirena, doplovili do obale. Ovi jarki dragi kameni u boji mogu se naći u Brazilu, Kini, Kolumbiji, Rusiji, Indiji i SAD-u

Zahvaljujući njihovoj povezanosti s morem, akvamarini su smatrani svetim kamenjem pomoraca, obećavajući im sigurno putovanje. Zbog svoje umirujuće boje vjeruje se kako donose spokoj i mir onome tko ih nosi. Rimljani su vjerovali kako nakit sa akvamarinom može pomoći pomirenju s neprijateljima, dok su neki vjerovali kako su ovi kameni sposobni ponovno probuditi ljubav među ljudima.

Za akvamarine se i dalje vjeruje, zbog njihovog smirujućeg djelovanja, kako mogu biti korisni za mentalno zdravlje i kako utječu na njegovanje unutarnjeg spokoja. U drevnim vremenima, ovi dragulji su korišteni za liječenje bilo koje infekcije i vjerovali su kako su jako efikasni za liječenje očnih bolesti.

Nakit sa akvamarinom bit će lijep dar ne samo onima, koji su rođeni u ožujku, već se može koristiit i kao dar nevjesti, jer simbolizira dugotrajno zajedništvo i ljubav.

Dragi kamen za rođene u travnju - dijamant

Sretnici rođeni u travnju mogu nazvati najcjenjeniji dragulj - dijamant, kamenom mjeseca u kojem su rođeni. Od grčke riječi ‘’adamas’’, što znači neuništiv, dijamant doista zaslužuje ovaj naziv. Najčvršći i najtrajniji kamen, stoga je simbol vječne ljubavi. Ovi draglji su, također, posebni po svojoj širokoj paleti boja, od najpoznatije kristalno bijele do vrlo tamne - crne. Nalazišta dijamanata danas se nalaze prije svega u Južnoafričkoj Republici, Indiji, Brazilu, Kanadi i Australiji.

Dijamanti su bili cijenjeni još od antičkih vremena, čak i prije 400 pr.Kr. Tekstovi na sanskritu spominju čuda sa tim kristalima. Mnoge legende povezane su sa ovim dragim kamenom, vjerovalo se kako su dijamanti stvoreni munjama, koje su pogodile Zemlju, Grci su vjerovali kako su dijamanti bili suze bogova ili krhotine zvijezda.

Zbog svih legendi o dijamantima, njihovoj blještavoj vatri i sjaju vjerovalo se kako imaju čarobnu moć. Ovaj kamen predstavlja vjeru, lojalnost, poštenje, čistotu i ljubav. To je razlog zbog kojeg su dijamanti široko prihvaćeni kao najbolji odabir za zaručničke prstene. Smatra se kako ovi dragulji imaju izvanrednu isceljujuću snagu, liječe bolesti povezane s mozgom, a zbog čistote, koja se povezuje sa njima, sposobni su izvući svaki otrov iz tijela.

Veličanstveni dijamanti, pružajući snagu, su simbol vječne ljubavi, ne samo onima koji su rođeni u travnju, već i svima koje volite.

Dragi kamen za rođene u svibnju - smaragd

Svojom jarkom zelenom bojom, smaragd bi se mogao nazvati simbolom proljeća i stoga ne čudi što je to kamen za rođene u svibnju, kada je zelena priroda toliko upečatljiva. Poznat po svojim jarkim bojama, što je intenzivnija zelena boja to je vrijednost smaragda veća, ponekad čak iako postoje plavičaste nijanse. Ime za smaragde posredno je došlo od grčke riječi ‘’smaragdos’’, koja je bila ime za nekoliko vrste zelenih kamena. Ovi kameni mogu se naći u Kolumbiji, Brazilu, Pakistanu, Rusiji, Australiji, Južnoj Africi, Indiji, Norveškoj i USA.

Smaragdi sa svojom intenzivnom zelenom bojom simboliziraju obnavljanje života i posjeduju značajke, koje se prenose u Vašem životu kao što su vjernost, odanost i prijateljstvo. Postoje mnogi mitovi o smaragdu. Stari Rimljani su povezivali smaragde sa božicom Venerom, koja je predstavljala plodnost, dobrotu i ljepotu. Za njihovu isceljujuću moć, vjerovali su kako sprječavaju epilepsiju, zaustavljaju krvarenja i spuštaju groznicu.

Dajte dar, ispunjen jarkim proljetnim bojama Vašim voljenima, koji su rođeni u svibnju, sa blistavim intenzivnim zelenim smaragdom.

Dragi kamen za rođene u lipnju - biser

Jedini dragi kamen, koji su stvorila živa bića - ostrige i školjke, biseri čine sretnim osobe, rođene u lipnju, da imaju ovako nevjerojatan kamen za mjesec u kojem su rođeni. Razlikujući se po boji od najpopularnijih bijelih do rijetkih crnih, biseri su čudesni darovi oceana. Ime bisera proizlazi iz latinske riječi “perna”, što znači “noga” zato što otvorena ljuštura školjke sliči ovčjoj nozi. Biseri danas uglavnom dolaze iz Japana, Kine, Australije, Filipina i Indonezije.

Biseri su visoko cijenjeni još od vremena drevnog Egipta. Od tada su počele legende i mitovi, nazivajući ove dragulje suze sa Mjeseca, sposobne donijeti milosrđe, čistotu, nevinost i vjeru. Vjeruje se kako imaju isceljujuću snagu, mogu liječiti veliki broj bolesti, pa čak i ludilo. Biseri se i do danas koriste kao ljekovi u Aziji.

Biseri, simboli čistote, mogu biti jako dobar odabir za zaručnički prsten, da pokažu najčistije osjećaje koje gajite za svoju voljenu.

Dragi kamen za rođene u srpnju - rubin

Jednom davno nazvani "vatreni kamen" u drevnim azijskim pričama, nije slučajno što rubini pripadaju onima, rođenim u srpnju, kao da donose toplinu ljeta. Ime rubina vodi podrijetlo od latinske riječi "ruber", što znači crveno. Budući da je jedan od četiri draga kamena, vrijednost rubina, između ostalog, se mjeri njegovom bojom. Što je zasićeniji, “krvaviji” rubin, to će njegova vrijednost biti veća. Njihova neobična boja i tvrdoća, koja je manja samo od dijamanta, čine rubin jedan od najpoželjnijih dragih kamena diljem svijeta

Rubini se mogu sresti u Burmi, Šri Lanci, USA, Indiji, Australiji, Pakistanu, Nepalu, Afganistanu, Brazilu, Mjanmaru i Tajlandu.

Zbog svoje vatrene crvene boje rubini su postali simbol strasti, povećavaju hrabrost, energiju i štite svoje nositelje od sporova i štetnih misli. Oni se povezuju sa vitalnošću, hrabrošću i snagom života, donoseći uspjeh u ljubavi. Zbog svih tih razloga, rubini su savršeni za zaručničke prstene, za prikazivanje vatrene snage Vaše strastvene ljubavi.

Dragi kamen za rođene u kolovozu - peridot

Među najstarijim draguljima poznati ljudima, peridot je kamen za one, koji su rođeni u kolovozu. Simbol Sunca, peridot donosi svijetlo zelenu boju posljednjem mjesecu ljeta. Peridot je jedan od onih kamena, koji se ne mogu sresti u različitim bojama, već njegova boja varira od svijetlo maslinasto zelene do tamnije braonkasto zelene boje. Peridot se može naći u Brazilu, Burmi, Australiji, Keniji, Meksiku i Šri Lanci.

Podrijetlo imena peridota nije posve jasno, no se misli da potječe od grčke riječi "peridona", što znači "davanje obilja". Ovaj kamen nosi ovo značenje do danas, jer se vjeruje kako peridot donosi prosperitet i sreću. Zbog spomenute simbolike sunca, peridot pomaže pri depresiji, smanjenju negativnih emocija i stresa, uklanjanju toksina iz tijela, pa čak može pomoći poboljšanju kose, kože i nokata.

Peridot nije samo savršeni dar za one koji su rođeni u kolovozu kako bi im donio prosperitet i ljetni sjaj, no je, također, savršen za zaručnički prsten, jer se kaže kako pomaže da svi ljudski odnosi i bračni život budu skladniji.

Dragi kamen za rođene u rujnu - safir

Popularni još od Srednjeg vijeka, safiri su dragi kamen za osobe rođene u rujnu. Ovi dragulji se mogu sresti u nekoliko različitih boja, no najpozantiiji su oni sa intenzivno plavom bojom. Čak i njihovo ime ima podrijetlo na nekoliko drevnih jezika, no jedno od opće prihvaćenih je da na latinskom “sapphirus”, znači “plav”. Safiri se mogu naći u Indiji, Mjanmaru, Tajlandu, Vijetnamu, Šri Lanci, Kini, Australiji, Brazilu, Africi i Severnoj Americi.

Zbog umirujućeg dejstva plave boje, vjeruje se kako safiri donose mir, sklad i pomažu Vam usredotočiti Vaš um. Još od Srednjeg vijeka se vjeruje kako safiri pojačavaju mudrost. Oni simboliziraju iskrenost, vjerodostojnost i lojalnost i iz tog razloga nakit sa safirima ne bi bio savršeni dar samo onima, koji su rođeni u rujnu, već se može odabrati za zaručnički prsten, sposoban pokazati koliko je iznimna Vaša ljubav. Čak je i princesa Diana imala safir na svom zaručničkom prstenu, što dokazuje kako je safir dostojan da ga mogu nositi kraljevske osobe!

Dragi kamen za rođene u listopadu - ružičasti turmalin

Turmalin se može sresti u različitim bojama i nijansama, no sjajni jarko ružičasti turmalin namjenjen je onima, koji su rođeni u listopadu. Općenito, značenje imena je "kamen sa pomješanim bojama" i dolazi od riječi '''tura mali'' na sinhalezijskom. Možda zbog svoje boje, ružičasti turmalin se vezuje za srčanu čakru i kaže se kako otvara srca za bezuvjetnu ljubav. Nalazišta ružičastog turmalina su u Brazilu, Šri Lanci, Nigeriji, Mozambiku, Madagaskaru, Afganistanu, Pakistanu i USA.

Mnoge legende kolaju oko ovog kamena. U davnim vremenima se je vjerovalo kako turmalini imaju čarobnu moć i štite od zla i to je kamen za koji se kaže kako sadrži najviše metafizičke moći. I do dan-danas se vjeruje kako roza turmalin može smirivati i opuštati, smanjivati stres i anksioznost.

Dajući ga na dar onima, koji su rođeni u listopadu, pokazat ćete koliko puno cijenite tu osobu. Pokazuje suosjećanje, nježnost i koliko je jaka Vaša ljubav sa ružastim turmalinom.

Dragi kamen za rođene u listopadu - Opal

Opal je poznat još i kao dragi kamen za rođene u litopadu. On simbolizira ljubav, čistotu i nadu. Zadivljujuće je to što možete vidjeti skoro sve osnovne boje na opalu, što ostavlja dojam da je opal višeobojan. Njegova površina ima savršen iskričavi odbljesak svjetlosti, te stoga je opal veoma cijenjen u svijetu nakita. Opal je oblik kvarca, formiran u nutrini zemlje, koji je nastao kao rezultat kretanja podzemnih voda ispunjavajući prostor između stijena. Vjeruje se kako on ima smirujući učinak na ljudsku dušu. Takođe, uklanja negativnu i daje pozitivnu energiju. Može se reći da je to mističan kamen zbog svog utjecaja na razvoj kosmičke svesti.

Opal je jedan od najljepših darova za osobe rođene u listopadu. Darom, koji sadrži opal, možete pokazati Vašoj voljenoij osobi koliko mnogo ju cjenite. Prsten sa opalom, ogrlica sa opalom ili zaručnički prsten sa opalom mogu lako postati jedan od veoma posebnih simbola Vaše ljubavi. Prekrasan način da iskažete Vaše osjećaje voljenoj osobi! Čak što više - možete personalizirati prema Vašem nahođenju svaki komad nakita, koji želite kupiti kod GLAMIRE. To znači da možete birati kovinu, kamen, čak i bočne kamene onako kako Vi želite.

Dragi kamen za rođene u studenom - citrin

Citrin, izabran za kamen za sve koji su rođeni u studenom, kao da donosi svjetlost i toplinu na dar tijekom ovog hladnog mjeseca. Ime ovog kamena je vrlo rječito, citrin podsjeća na dragocjeno sočno citrusno voće ili argume. Nalazišta, gdje se može sresti citrin su u Brazilu, Boliviji, Africi i Rusiji.

Legende kažu kako je citrin sposoban otvoriti Vaš um i na taj način podticati povjećanje Vaše mentalne snage. Još uvjek se vjeruje kako citrini imaju isceljujuću i umirujuću snagu, te ublažuju tjeskobu, nervozu i doprinose smanjenju stresa u svakodnevnom životu. Pretpostavlja se, kako boja ovog kamena se povezuje sa veseljem i radošću, pružajući njegovom nositelju više nade i snage u teškim trenucima.

Citrin može biti jako dobar izbor za dar, ne samo onima, koji su rođeni u studenom, već darivajući ovaj kamen, povezan sa veseljem, izmamit ćete osmijeh na licima najmilijih!

Dragi kamen za rođene u prosincu - tanzanit

Ljudi rođeni u prosincu imaju jedan izuzetni kamen, namjenjen specijalno za njih. Tanzanit je jedan od najnovijih i jedan od nedavno otkrivenih dragih kamena. Tanzanit, uprkos svojoj relativno modernoj historiji, zaslužio je ovacije i divljenje zbog svoje blistave zasićene plave boje. Ovaj kamen je veoma rijedak i jedno od nekoliko mjesta, za koja možemo kazati kako su pravi sretnici što ga imaju je i oblast u Tanzaniji.

Kako je tanzanit dio skorije historije, još uvijek nema legedni i mitova koji kolaju oko njega. Međutim, draguljari Tiffany & Co, koji su zamjetili tanzanit, dali su ovom kamenu ime prema njegovom mjestu podrijetla, popularizirali ga širom svijeta čineći tanzanit jedan od najcjenjenijih kamena danas.

Nakit sa tanzanitom bio bi prekrasan dar ne samo onima koji su rođeni u prosincu, već i svima koje volite. Dajte dragi kamen koji će definitivno stvoriti i promijeniti istoriju nakita!