x
 
   

Smaragd

Emerald (klasificiran kao dragi kamen) ima duboku i životopisnu zelenu boju. Dobio je ime od francuske riječi “esmeraude” i srednjoengleske riječi “emeraude” što znači “zeleni dragulj”.

 

Emerald (klasificiran kao dragi kamen) ima duboku i životopisnu zelenu boju. Dobio je ime od francuske riječi “esmeraude” i srednjoengleske riječi “emeraude” što znači “zeleni dragulj”. Član je BERYL obitelji, Emerald svoju boju uzima iz tragova kroma i vanadijuma čiji se iznosi pojavljuju tijekom formiranja kamena. Nadalje, sadržava madeže što znači inkluzije i površinske lomove. Te inkluzije i njegova intenzivna zelena boja čine ga jedinstvenim i posebnim. Zbog njegove kemijske strukture, emerald je tijekom procesa brušenja lako slomljiv i krhki. Međutim, posebni emerald rez je razvijen da bi održavao integritet emerald kristala. Popularnost posljednjih godina bilježi ne samo emelard nego i ostali dragulji. Označavaju ga tipično pravokutan oblik sa aspektima pa je prava ljepota ovog dijamanta nekupljiva. Kamen se vadi većinom u Kolumbiji i uralskim planinama Rusije, Zambiji, Indiji, Madagaskaru, Norveškoj, Brazilu, Pakistanu, Australiji i USA.
Zaručnički Prsteni od Smaragda
Emerald sa svojom ljepotom duboko zelene nijanse je najpoznatiji dragulj na svijetu i bio je prestižni dragulj godinama. Svoju ljepotu slavi u mnogim pričama, mitovima i legendama. Kleopatra, kraljica Egipta, poznata po svom dubokom divljenju ovom kamenu. Povezan je sa Venerom, Rimskom boginjom ljubavi od vremena drevnog Rima gdje se vjerovalo da emerald utjelovljuje sve njene kvalitete; ljepotu, plodnost i dobrotu. Kamen mjeseca Svibnja simbolizira obnovu života i vječnog proljeća. Od boje, reza i jasnoće sve utječe na emeraldovu vrijednost, Glamira odabire samo one sa visokom kavalitetom. Možete pronaći emeralde u svim oblicima i karatima da krasi nakit koji Vi odaberete.
Ogrlice od Smaragda
Neki emeraldi možda sadržavaju žuto-zelenu boju, Glamira preferira samo one s malo boje ili bez nje. Pošto su najvrjedniji emeraldi bez boje, čisto zeleni, koliko je moguće. Glamira proizvodi emerald nakit odabirući samo one s najbogatijim zasićenjem što znači više briljantnosti i bolje svjetlo. Ne samo naušnice, ogrlice, privjesci i emerald prstenje za žene, nego prstenje i manžete za muškarce također su dio Glamira kolekcije. Morate prvo odlučiti koja je najbolja kombinacija emeralda za vas, zatim otprilike odlučiti karatnu težinu da bi na kraju uparili emerald sa malim setom dragog kamenja poput dijamanta ili safira. Koristeći takav način možete kreirati svoj osobni nakit; par emerald naušnica ili privjesaka. Izabirom između emerald zaručničkog prstenja, možete dati blistav zelenu boju proljeća i logorske vatre u nadi da će život biti pun ljubavi za najposebniju ženu u tvom srcu. Vi ste ti koji će dati značenje kombinaciji emeralda i Glamira dizajna.
Naušnice od Smaragda
PREPORUČUJEMO
boderISTRAŽITE VIŠE