x
 
   
NAKIT S DIMNIM KVARCOM

dimnim kvarcom

Plavi safir je klasificiran kao dragi kamen i ima sjaj plave boje pomiješan s ljubičastom i purpurnom.

PREPORUČUJEMO

Plavi safir

Plavi safir je klasificiran kao dragi kamen i ima sjaj plave boje pomiješan s ljubičastom i purpurnom. Njegova vrijednost ovisi o nijansi plave i dodatnih boja, jasnoće, veličine, reza i kvalitete.

Što je tamniji, ima veću vrijednost. Ime mu potječe iz grčkog jezika, od riječi "sappheiros" što znači plav. Pripada u porodicu korunda, kao i rubin, i to ga čini jednim od najčvršćih kamena. Najpoznatiji i najpopularniji plavi safir je zvjezdasti safir koji ima oblik zvijezde zbog Kabokon reza. Crna zvijezda Queensland-a, najveći safir na svijetu, težak je 733 karata. Značajna nalazišta safira su u Istočnoj Australiji, Tajlandu, Sri Lanci, Kini, Madagaskaru, Istočnoj Africi i Sjevernoj Americi i na nekoliko lokacija u Montani. Safiri i rubini se često nalaze na istim područjima i okolini. On je tradicionalni kamen rođenja u rujnu i kamen je znaka Strijelca. Općenito se povezuje s mirom i srećom. Na primjer, u antičkoj Perziji se vjerovalo da safir čini nebo plavim i mirnim.

Glamira dobavlja dimni kvarc AAA kvalitete iz odabranih izvora i pruža mu mjesto s drugim dragim kamenima. Rijetki kamen korišten u Glamira dizajnima čeka na Vas! S prstenom od dimnog kvarca možete stvoriti stil koji nikad ne prolazi. Zato što je povezan s bogatstvom, ljepotom i elegancijom, možete ga prilagoditi i stvoriti ogrlicu s dimnim kvarcom i uvidjet ćete kako se slaže uz Vaš stil. Ili možete uklopiti dimni kvarc sa zlatom ili srebrom u par naušnica s dimnim kvarcom. Kod Glamire ne možete pogriješiti! Dimni kvarc se klasificira kao poludragi kamen i boja mu varira od svijetlo smeđe do duboko crno-sive. Zahvaljujući jedinstvenoj boji, može se kombinirati s drugim bojama i legurama bez da izgubi svoj sjaj u nakitu od dimnog kvarca