Nakit s crnim biserom

Black Pearl
Glamira nabavlja bisere visoke kvalitete uzimajući u obzir vrijednosne kriterije. Kako bi se stvorio savršen dizajn bisernog nakita Glamira koristi bijele, ružičaste i crne bisere u svojoj kolekciji. Slobodni ste prilagoditi suze mjeseca u svoj par bisernih naušnica, ili želite obaviti antičko nasljeđe oko vrata kao što je biserna ogrlica i osjećati se kao glavna junakinja mita ili legende. Možete kombinirati i ružičasti biser s bijelim zlatom kako bi dobili biserni prsten koji će učiniti vječnim stil kao Susa ogrlica.
Biseri su najstariji dragi kameni na svijetu još od kad su pronađeni prvi puta. Spominju se u legendama, tekstovima; korišteni u umjetninama mnogih zemalja od Egipta preko Kine do Grčke. Prva uporaba je zabilježena prije 5200 godina u Egiptu. Primjeri bisera nalazili su se na slikama i skulpturama u antičkom Egiptu. U kineskoj umjetnosti i povijesnim tekstovima datira od prije 4.000 godina, spomenut je biser iz slatke vode i ta definicija je ostala. Najstariji biserni nakit je 2.700 godina stara ogrlica koja je nađena u kraljičinom grobu u antičkoj Perziji.

Poznat je kao Susa ogrlica, sadrži 3 retka sa 72 bisera u svakom. Nazvan suzom mjeseca, biser je kamen rođenja u lipnju i kamen znaka Rak. Biser je najstariji poznati dragi kamen i smatra se vrijednim već stoljećima. Boja mu varira od bijele do crne uključujući srebrnu, bež, ružičastu, šampanjac, zlatnu, zelenu i plavu. Ono što ga razlikuje od drugih jest da je on organska tvar koja dolazi iz ostriga i školjki. Njegova kemijska struktura sadrži kalcij karbonat u kristalnom obliku koji je nanesen koncentričnim valovima. Pošto je prirodan, može se pronaći u raznim oblicima i svaki je jedinstven. Kao što se i svaki dijamant razlikuje, tako i svaki biser varira u svojoj veličini. Njegov oblik ovisi od jezgre i pozicije koju ima u školjki. Okrugli su najpoželjniji, pošto su prirodni rijetki. Kada pomislite na biser, prvo Vam padaju na pamet okrugli. Uz prirodne, postoje i oni koji su uzgojeni, na farmama školjki. Vrijednost bisera ovisi o mnogo faktora, kao što su vrsta bisera, njegov sjaj, oblik, boja, sloj i veličina. Njegov sjaj pokazuje kvalitetu, visokokvalitetni biser je sjajan toliko da se možete ogledati u njemu. Druga stvar je sloj koji mu daje boju i sjaj. Što je deblji sloj, biser je vrjedniji.