x
 
   
Yellow Sapphire Jewellery

ŽUTI SAFIR

Klasificiran kao poludragi kamen žuti safir je vrsta safira koji je član porodice korunda kao i rubin. Mali tragovi željeza u kemijskoj strukturi daju mu predivan odsjaj žute boje. Predivan žuti safir trebao bi biti proziran s površinom koja svjetluca i reflektira boje zalaska sunca....

ZARUČNIČKI PRSTENI SA ŽUTIM SAFIROM

ZARUČNIČKI PRSTENI
SA ŽUTIM SAFIROM

PREPORUČUJEMO
boderISTRAŽITE VIŠE

ŽUTI SAFIR

Ono što ga čini drugačijim od ostalih safira jest to da žuti safir visoke kvalitete nema vidljivih inkluzija dok drugi safiri mogu imati više unutarnjih inkluzija. Nalazište žutog safira je u Serendipu, otoku Sri Lanke. Taj otok bogat dragim kamenima prvo je mjesto gdje su pronađeni. Ljudi su ih pronašli u polju nakon što ih je kiša isprala i donijela na površinu. Riječ 'serendipity' (eng. sretno slučajno pronalaženje) potječe odatle. Ostali rudnici žutog safira su na Madagaskaru, Tanzaniji, Indiji i Australiji. Najveći do danas pronađeni žuti safir teži skoro 2020 karata i nazvan je Tigar Tomahavka.

Antički narodi su ih nazivali zumbulima, i poznati su i pod padparadscha u Cejlonskom i Sanskrtu. Kamen ima posebno mjesto u indijskoj i vedskoj astrologiji i zove se Pukhraj, što znači žuti kamen. Vjeruje se da donosi svjetlost i mir. U skladu sa Hindu vjerovanjima, on je kamen Jupitera, i zato se zove Deva Guru i vjeruje se da je učitelj Bogova. Zato se smatra da žuti safir usmjerava osobu prema sreći, mudrosti i ispunjenju. Također je povezan sa životom, plodnošću i brakom.

Kod Glamire sav značaj i sjaj žutog safira je kombiniran s mnogo legura, drugih kamena i boja kako bi se stvorio nakit sa žutim safirom prsteni, naušnice, ogrlice i slično. Glamira nabavlja najbolje drage kamene u skladu sa 4C za rez, boju, jasnoću i karat, za maksimalnu ljepotu. Kad se stopi s dizajnom i legurom bijelog i žutog zlata, sjaji iz svakog kuta. Tako možete ostvariti da osvijetli Vašu ruku s prstenom sa žutim safirom ili Vaše lice s parom naušnica sa žutim safirom. Možete da napisati vlastitu ljubavnu priču inspiriranu značenjem koje žuti safir nosi i prilagoditi zaručnički prsten sa žutim safirom da bude darovan kao prosidbeni dar. Glamira Vas poziva da osjetite svjetlo Jupitera na svojoj koži.