x
 
   
NAKIT S PERIDOTOM

peridotom

Peridot je poludragi kamen s bojom koja ide od zelenožute do nijansi maslinaste.

PREPORUČUJEMO
boderPogledajte još

PERIDOT

Peridot je poludragi kamen s bojom koja ide od zelenožute do nijansi maslinaste. Međutim, ono što ga razlikuje od drugih zelenih dragih kamena poput smaragda je zlatni sjaj, ima sjaj zlata u dubinskim strukturama. Naziv ima porijeklo u grčkoj riječi peridona što znači “dati bogatstvo”. Budući da je jedan od najstarijih dragih kamena na svijetu, neizbježno je da bude tema legendi i mitova. Možete naići na spomen o njemu još od antičkog Egipta, 2000 godina prije n.e. i u nekim dijelovima Biblije. Osim toga, bio je omiljeni kamen baroknog perioda.

Pakistan i Afganistan su mjesta gdje se peridot iskopava ali također se može pronaći u Mijanmaru, Kini, SAD-u, Africi i Australiji. Cijenjen je kao kamen rođenja kolovoza i kamen Lava.

U Glamiri, svi kameni peridota su dostavljeni u AAA kvaliteti i dizajnirani profesionalnim rukama. Krajnji rezultati nakita s peridotom su očaravajuće naušnice, ogrlice, privjesci, narukvice i manžete! Glamira ne samo da stvara nakit, već ima stručni tim koji o njemu brine. A ovaj tim Vam savjetuje da brišete svoje komade nakita s peridotom pamučnom krpicom, kako bi bio sjajan i da ga ne izlažete dugo suncu jer je osjetljiv na toplinu. A pošto je svijet Glamira nakita svjestan koliko svi vole zelenu boju, popularnost ovog dragog kamena sve više raste. Možete prilagoditi svoje proljeće tako što ćete dodati najljepši od zelenih kamena u Vaš svijet! Par naušnica s peridotom dat će Vam moć prirode i možete živjeti u vječnoj toplini proljeća uz svoj zaručnički prsten s peridotom. Glamira Vam pruža sve legure (bijela, žuta, i/ili zlatna i srebrna) i boje da ih uskladite uz peridot i uživate u plesu toplih tonova! Možete kombinirati boje s drugim dragim kamenima na prstenu s peridotom tako da njegov sjaj dođe do izražaja. I možete produbiti svoju umjetninu prilagodbom narukvice s peridotom tako da svima zapadne za oko!...još