x
 
   
NAKIT OD

GRANATA

Granat ima kemijsku strukturu kombiniranu s povezanim mineralima sličnih fizičkih i kristalnih karakteristika. Pripada porodici silikata, ovo je poludragi kamen i ima smeđe-crvenu boju.

PREPORUČUJEMO
boderPogledajte još

Granat

Granat ima kemijsku strukturu kombiniranu s povezanim mineralima sličnih fizičkih i kristalnih karakteristika. Pripada porodici silikata, ovo je poludragi kamen i ima smeđe-crvenu boju. Ime ima epistemološke korijene u četrnaestom stoljeću i potječe od riječi “grenate” (crveni nar). Granat je najčešće korišten dragi kamen u kasnom antičkom rimskom dobu, kao oružje, nakit i odjeća vitezova, careva i kraljeva. Vjeruje se da je simbol viteštva i vrlina.

Zadržao je popularnost na tržištu nakita. Koristi se za izradu dominantnih, uzbudljivih naglasaka kada se nosi na prstu ili ušima. Pronalazi se u Argentini, Brazilu i Njemačkoj. Tradicionalni kamen je Blizanaca i kamen je rođenja u siječnju.

Pošto nam je kvaliteta prioritet, Glamira bira granate AAA kvalitete i obrađuje ih u nakit s granatom poput prstena, naušnica, ogrlica, zaručničkih prstena, narukvica, manžeta i još mnogo drugih za žene, muškarce i djecu. Smatra se kamenom posvećenosti, i Glamira ga koristi da pokaže moć ljubavi! Kako biste reflektirali njegovu svjetlost, možete ga prilagoditi da stvorite prsten od granata okružen najsitnijim postavljenim dijamantima. Kombinacija granata i dijamanta dat će Vam šarmantan, laskav kontrast koji uzbuđuje kad su dijamanti granat i zlato korišteni u jednom dizajnu. Možete dopustiti zrnima nara da vise sa Vaših ušiju u paru naušnica od granata. U Glamiri možete stvoriti jedinstvenu ogrlicu od granata. Sa Glamirinim iskustvom u prilagođavanju možete napraviti nakit koji Vas oslikava!