x
 
   

Safir

Plavi safir je dragi kamen koji ima plavu boju prošaranu ljubićastom.

 

Plavi safir je dragi kamen koji ima plavu boju prošaranu ljubićastom. Vrijednost ovisi o nijansi plave te o boji, jasnoći, veličini, načinu obrade i kvaliteti. Što je plava boja tamnija to je safir skuplji. Naziv mu potječe od grčke riječi „sappheiros“ što znači „plav“. Safir je član obitelji corunduma poput rubina što ga čini jednim od najtvrđih kamenja. Najpoznatiji i najpopularniji je plavi safir koji je zvijezda među safirima zbog zvjezdolikog fenomena koji duguje ime Cabochon načinu obrade. Crna zvijezda Queenslanda, najveći zvjezdani safir na svijetu, ima 733 karata.
Zaručnički Prsteni od Safira
Nalazišta safira su u istoćnoj Australiji, Tajlandu, Šri lanci, Kini, Madagaskaru, istoćnoj Africi, a u sjevernoj Americi uglavnom u Montani.Safir i rubin se često pronalaze na istim mjestima. Safir je rođeni kamen rujna i kamen horoskopskog znaka Strijelac. U antičkim vremenima se povezivao s mirom i srećom. U antičkoj Perziji se vjerovalo da donosi vedro nebo i mir. Glamira koristi plave safire koji imaju AA jasnoću i koristi kamenje s različitim karatima da stvori jedinstveni nakit od plavog safira. Glamira odabire kraljevski plavu koja je najcjenjenija boja. S Glamira-inim sustavom za prilagođavanje možete mu dodati dodatke različitih boja i legura.
Ogrlice od Safira
Plavi safir je poseban kamen koji pristaje i svijetloj i tamnoj kosi kao i svim stilovima. Ističe svoju posebnost na koži i naglašava ženinu ljepotu i muškarćevu karizmu. Može se koristiti za izradu naušnica od palvog safira, prstenja, ogrlica i dugmadi za manšetu koji će naglašavati Vaš outfit. Bilo da se nalazi oko vrata kao ogrlica od plavog safira, obješen na uši kao naušnica ili klizi po Vašem prstu u obliku prstena od plavog safira, Glamira Vam nudi plavi safir koji ne samo da će uhvatiti pogled nego će istaknuti i Vašu plavu krv svojom kraljevski plavom bojom! Možete izabrati i zaručnićko prstenje od plavog safira, prilagoditi ga Vašem ukusu i učiniti da svjedoći posebnom trenutku u Vašem životu. Još jedan važan detalj kod plavog safira je da je on tradicionalno poklon za 45-godišnjicu vjenčanja.
Naušnice od Safira
PREPORUČUJEMO
boderISTRAŽITE VIŠE