x
 
   
NAKIT S VATRENIM OPALOM

Vatreni opal

Vatreni opal je prozirna vrsta opala i kao i ostali oblici opala, sastoji se od silicijeve kiseline, visokog sadržaja vode, i nazvan je prema boji.

Zaručnički Prsteni od Vatrenog Opala

Zaručnički Prsteni od Vatrenog Opala

PREPORUČUJEMO
boderPogledajte još

Vatreni opal

Vatreni opal je prozirna vrsta opala i kao i ostali oblici opala, sastoji se od silicijeve kiseline, visokog sadržaja vode, i nazvan je prema boji. Ime mu potiče od rimskog ‘opalus’, povezanim sa Opsom, Saturnovom ženom, boginjom plodnosti. Kao dio poludragih kamena, sastavljen je od sferičnih slojeva koji stvaraju trodimenzionalni prostor i daju mu intenzitet i sjaj. Ima unutarnju strukturu koja lomi svjetlost i stoga ima takav spektar boja. Ovisno o uvjetima kako je kamen oblikovan, vatreni opal sadrži različite boje, počevši od žute do narančaste i crvene, koje mu daju vatreno ime. Što intenzivnija osnovna boja – više vatre ima i bit će vrjedniji . Nalazišta su mu u Brazilu, ali i drugim mjestima kao što su Honduras ili Gvatemala, SAD, Kanada, Australija, Etiopija i Turska.

Zauzima posebno mjesto u mnogim legendama, i posebno je poznat u Meksiku. Kod Maja i Asteka vladalo je vjerovanje da takav dragi kamen s tolikom živošću može biti stvoren samo u vodama raja. Zato su ga nazivali “quetzalitzlipyollitli”, 'kamen ptice raja'. I koristili su kamen u ritualne svrhe. Zato je danas vatreni opal nacionalni kamen Meksika. S druge strane postoje glasine da je Kleopatra nosila vatreni opal kako bi privukla Marka Antonija, vladara Rima. I kraljica Viktorija je koristila komade nakita od opala da se zaštiti od zla i neprijatelja. Kao skup lijepih boja i simbol rajske ljepote, vatreni opal je kamen rođenja u listopadu.

Budući da je kvaliteta prva na listi za stvaranje posebnog nakita od vatrenog opala, prstena, naušnica, ogrlica, manžeta, vatreni opal AAA kvalitete i skoro crvene boje dobiva se u Glamiri. Dajući šarm i ljepotu bilo kom nakitu u koji su dodani, kameni vatrenog opala su odlični za uporabu s bilo kojom legurom i dizajnom. Stvaranjem naušnica od vatrenog opala, možete čuti zvuk rajske rijeke. Ili možete privući svoju ljubav, vladara Vašeg srca pomoću prstena s vatrenim opalom, kao što je Kleopatra uradila! Sve u svemu, dopustite Glamiri da pretvori Vaš život u sveti ritual sjaja.