Nakir s ružičastim kvarcom

Rose Quartz
Glamira dobavlja rozenkvarc u AAA kvaliteti i obrađuje ga u naušnice, prstene, ogrlice i privjeske, narukvice, manžete i kao rozenkvarc nakit. U raznim oblicima dragi kamen je konfiguriran tako da pokazuje svoju ljepotu. Rezultat konfiguracije privjeska u skladu s Vašim ukusom bit će privjesak u obliku srca od rozenkvarca koji nosi šapat svete ženstvenosti. S prstenom od rozenkvarca možete osjetiti zagrljaj ljubavi. Narukvica od rozenkvarca će Vam osvijetliti dan suncem ljubavi i usmjeriti Vas. Samo postavite rozenkvarc kao glavni kamen Vaših naušnica s rozenkvarcom i ponesite magiju 'la vie en rose'!

Rozenkvarc je ružičasta varijanta kvarca, koji je jedan od poludragih kamena. Obzirom da se cijeni po boji a ne jasnoći, dragi kamen ima boju koja varira od blijedo ružičaste do tamno ružičaste. Boja je najčešće rezultat tragova titanija, željeza ili magnezija u kemijskoj strukturi. Njegova forma je toliko prozirna da perfektno reflektira ružičastu boju. Nalazište mu je u Brazilu i Madagaskaru.

Nazvan kamenom srca, rozenkvarc se koristi kao pokazatelj ljubavi još od 600 godina prije Krista. Povezuje se s Kupidonom i Erosom, bogovima ljubavi. U vrijeme Rimljana koristio se da ukrasi ornamente, čaše, posude i druge stvari. Rimljani su ga nosili blizu grudi, drugim riječima, blizu srca, jer su vjerovali da štiti od glavobolja i daje moć. Rozenkvarc također poznat i kao Roze kvarc ili hijalin kvarc povlači naziv iz grčke riječi hyalos, što znači "staklo". Osim toga, u horoskopu je vezan za Bika i kamen je rođenja u prosincu.