x
 
   
NAKIR S RUŽIČASTIM KVARCOM

RUŽIČASTIM KVARCOM

Rozenkvarc je ružičasta varijanta kvarca, koji je jedan od poludragih kamena. Obzirom da se cijeni po boji a ne jasnoći, dragi kamen ima boju koja varira od blijedo ružičaste do tamno ružičaste.

PREPORUČUJEMO
boderPogledajte još

Rozenkvarc

Rozenkvarc je ružičasta varijanta kvarca, koji je jedan od poludragih kamena. Obzirom da se cijeni po boji a ne jasnoći, dragi kamen ima boju koja varira od blijedo ružičaste do tamno ružičaste. Boja je najčešće rezultat tragova titanija, željeza ili magnezija u kemijskoj strukturi. Njegova forma je toliko prozirna da perfektno reflektira ružičastu boju. Nalazište mu je u Brazilu i Madagaskaru.

Nazvan kamenom srca, rozenkvarc se koristi kao pokazatelj ljubavi još od 600 godina prije Krista. Povezuje se s Kupidonom i Erosom, bogovima ljubavi. U vrijeme Rimljana koristio se da ukrasi ornamente, čaše, posude i druge stvari. Rimljani su ga nosili blizu grudi, drugim riječima, blizu srca, jer su vjerovali da štiti od glavobolja i daje moć. Rozenkvarc također poznat i kao Roze kvarc ili hijalin kvarc povlači naziv iz grčke riječi hyalos, što znači "staklo". Osim toga, u horoskopu je vezan za Bika i kamen je rođenja u prosincu.

Glamira dobavlja rozenkvarc u AAA kvaliteti i obrađuje ga u naušnice, prstene, ogrlice i privjeske, narukvice, manžete i kao rozenkvarc nakit. U raznim oblicima dragi kamen je konfiguriran tako da pokazuje svoju ljepotu. Rezultat konfiguracije privjeska u skladu s Vašim ukusom bit će privjesak u obliku srca od rozenkvarca koji nosi šapat svete ženstvenosti. S prstenom od rozenkvarca možete osjetiti zagrljaj ljubavi. Narukvica od rozenkvarca će Vam osvijetliti dan suncem ljubavi i usmjeriti Vas. Samo postavite rozenkvarc kao glavni kamen Vaših naušnica s rozenkvarcom i ponesite magiju 'la vie en rose'!