x
 
   

Rubin

Rubin je dragi kamen i član velike četvorke koja uključuje dijamant, smaragd i safir.

 

Rubin je dragi kamen i član velike četvorke koja uključuje dijamant, smaragd i safir. Tvrd je, izdržljiv i rijedak, rubin je vrsta minerala zvana corundum oput safira. Krvavo crvena boja dolazi od kroma u kemijskoj strukturi. Rubin se prvenstveno nalazi u Burmi gdje se nalaze najljepši rubini. Rudnici se nalaze u Tajlandu, Keniji, Indiji, Pakistanu, Šri lanci, Afganistanu, Kambodži, Tanzaniji, Australiji i SAD. Prema zapisima, prva upotreba rubina je bila 480g.pr.n.e od strane grka i rimljana. Mnoga plemena su ga koristila za ukrašavanje, pogotovo hindusi. U hinduškoj kulturi rubin se povezivao s vitalnošću i plemenitošću.
Zaručnički Prsteni od Rubina
Vjerovalo se da odražava ljubav koja dolazi iz srca i da je zbog toga savršen poklon za vjenčanje, jer je otkriven prije 2000 godina. Rubin je rođeni kamen srpnja i kamen horoskopskog znaka Škorpion. Za Glamira-u, 4C je najvažnije pravilo prilikom odabira za nakit od rubina. Glamira koristi rubine najviše kvalitete i koristi ih da stvori jedinstvene naušnice, prstenje, ogrlice, dugmad za manšetu od rubina i mnogo drugog nakita. Rubin, zbog svoje strukture koja je drukčija od strukture drugog dragog kamenja, veoma naglašava svakodnevnu svjetlost.
Ogrlice od Rubina
Glamira Vas poziva da iskoristite svjetlost da naglasite intenzivnu ljepotu. Možete ga prilagoditi u Glamira-inoj olnine trgovini tako da dobijete jedinstvene naušnice od rubina i ogrlice od rubina. Tradicionalno je vjerovanje da pomaže u donošenju važnih životnih odluka kad se nosi na lijevoj ruci. Moežte odabrati prsten od rubina koji ističe moč donošenja odluka! Ili možete napraviti korak naprijed i dodati dijamant na prsten. Tako će prsten od rubina i dijamanta isticati istovremeno Vašu ljepotu i snažnu osobnost.
Naušnice od Rubina
PREPORUČUJEMO
boderISTRAŽITE VIŠE