Nakit sa zelenim turmalinom

Green Tourmaline

Glamira nabavlja zeleni turmalin u AA jasnoći. Visoka kvaliteta su riječi kojima Glamira bira kamene koje koristi za nakit od zelenog turmalina. Jedinstveni dizajn prstena, ogrlica i privjesaka, manžeta također se kombinira sa zelenim turmalinom da se dobije sjaj prirode! Noseći privjesak ili divan prsten od zelenog turmalina zadržat ćete energiju blizu srca i toplinu proljeća. Glamira Vas poziva da prilagodite par naušnica od zelenog turmalina u zlatu ili srebru i ponesete vibracije kamena i radost života. Ili možete nositi posebni dizajn zelene ogrlice od turmalina dok Vas prati anđeo Nemamija. Prilagodite nakit kod Glamire i osjetite magiju u svom srcu!

Zeleni turmalin se pronalazi u povijesti zbog mogućnosti punjenja električnim nabojem kad se zagrije ili trlja. Ovo svojstvo mu omogućava da privlači čestice prašine ili papira, što je bila korisna osobina sudeći po danskim trgovcima iz 1700-tih koji su izvlačili pepeo pomoću cijevi. Zato se i naziva Aschentrekker, što znači "tegljač pepela"....još

Vjeruje se da je to veliki kamen anđela Nemamije, arhanđela. Poznat je po svojstvu da učvršćuje nervni sustav i skuplja negativnu energiju iz tijela dok se nosi blizu srčane čakre. Kamen je rođenja Jarca i kamen kolovoza.


Klasificiran kao poludragi kamen, zeleni turmalin (verdelit) član je borosilikata s vrlo složenom strukturom. Zbog strukture ovog dragog kamena, zeleni turmalin postoji u skoro beskrajnom broju varijanti i boja, ovisno o tome gdje je nastao. Duguje svoju zelenu boju kromu koji ima u strukturi. Njegove boje idu od žućkastozelene do maslinastozelene, vrlo je lijepa i sliči smaragdu, koji je u grupi velike četvorke, s dijamantom, rubinom i safirom. Ime verdelit je poteklo od latinske riječi 'viridis' (zelen) i grčkog sufiksa 'lith' (kamen). Velika nalazišta su locirana u Brazilu, Namibiji, Nigeriji, Mozambiku, Pakistanu i Afganistanu.