x
 
   
NAKIT S PLAVIM TOPAZOM

plavim topazom

Plavi topaz je poludragi kamen poznat po prozirno plavoj boji. Njegovo plavetnilo je zadržano specijalnim tretmanom kojim se obrađuje bijeli topaz.

PREPORUČUJEMO
boderPogledajte još

Plavi topaz

Blue topaz je poludragi kamen poznat po prozirno plavoj boji. Njegovo plavetnilo je zadržano specijalnim tretmanom kojim se obrađuje bijeli topaz. Dragi kamen ima čvrstinu i osjetljivost strukture. To je razlog zašto je jedan od najtežih kamena za obradu. Potrebno je iskustvo, profesionalnost i vještina da bi se od sirovog kamena napravio jedinstven nakit od plavog topaza.

Njegovo ime potječe iz riječi Sanskrta "tapas" što znači vrelina ili vatra. Viđen je u mnogim legendama i Bibliji, plavi topaz je danas jedan od modernih kamena korišten na tržištu nakita. Simbolizira iskru mladosti. Rudnici ovog kamena nalaze se u Rusiji, Afganistanu. Sri Lanki i on je kamen Američke države Teksas. Vezan je za Djevicu i pripada pod kamen rođenja u prosincu.

U nakitu se koristi u tri oblika, Nebo Plava, London Plava i Švicarsko Plava. Glamira koristi samo ručno birani švicarski plavi topaz AAA kvalitete kako bi izradila široki izbor naušnica, prstena, ogrlica i privjesaka, narukvica, zaručničkih prstena, manžeta itd. Glamira Vas poziva da pokažete svoju plavu krv kroz prilagođeni nakit. Možete napraviti ogrlicu od plavog topaza sa soliterima, uz druge drage kamene i/ili zlato i srebro, tako da uživate u nebu oko vrata. Možete prilagoditi prsten i zaključate nebo u prsten od plavog topaza. Ili možete obojiti platno i stvoriti bjeličaste oblake na Vašem nebu; rezultat Vaše mašte mogu biti i naušnice od plavog topaza. Iskoristite kristalno jasni sjaj plavog topaza i oslobodite snove i kreativnost!...još