x
 
   
NAKIT SA ZELENIM AMETISTOM

zeleni ametist

Klasificiran kao poludragi kamen, zeleni ametist je svijetli zeleni kristal kvarca. Ima zelenu boju zbog topline vulkanske aktivnosti, prirodnih izvora koji griju jezgru zemlje ili prilikom obrade.

Zaručnički Prsteni od Zelenog Ametista

Zaručnički Prsteni
od Zelenog Ametista

PREPORUČUJEMO
boderPogledajte još

zeleni ametist

Klasificiran kao poludragi kamen, zeleni ametist je svijetli zeleni kristal kvarca. Ima zelenu boju zbog topline vulkanske aktivnosti, prirodnih izvora koji griju jezgru zemlje ili prilikom obrade. Zato Vam Glamira savjetuje da izbjegavate izlaganje kamena direktnoj toplini i suncu, jer može doći do promjene boje. U gemologiji je poznat kao prasiolit ili vermarin, čije ime dolazi iz grčkog “prason” ( πράσον ) i znači "poriluk" i “litos” ( λίθος ) znači “kamen” (drugim riječima, kamen zelene boje) trenutno se nalazi u Brazilu, ali se može naći i u Poljskoj i Kanadi.

Zeleni ametist je cijenjen duhovni kamen za koji se vjeruje da štiti i čisti i upotrebljavali su ga metafizičari kao prvi izbor. U antička vremena nazivao se kamenom trijeznosti i koristio se da izvuče nekoga bilo iz fizičke, bilo psihičke ovisnosti. Postoje mnogo aluzija u povijesti i mitovima koje se tiču ovog kamena. Glasine postoje da ga je Sveti Valentin nosio u setu prstena s ugraviranim Kupidom. Osim toga, moćni i bogati vladari su ga koristili kao kraljevski kamen. Sve u svemu, zeleni ametist je kamen koji jača intuiciju i ljubav. Kamen rođenja je Riba i mjeseca veljače.

Kod Glamire, zeleni ametist ima AAA kvalitetu jasnoće i oblikovan je u jedinstvene komade nakita sa zelenim ametistom. Možete prilagoditi bilo koji Glamira proizvod s tim zelenim kamenom; na primjer, prilagođeni privjesak od zelenog ametista je odličan izbor ako ćete ga držati blizu srca i osjetiti njegovu magiju. Ili možete napraviti ogrlicu od zelenog ametista da je Vaše dijete nosi kao srećonošu. Nošenje specijalnog prstena sa zelenim ametistom će Vam podići duh. Ovo je također kamen za šestu godišnjicu braka. S nakitom od zelenog ametista, Glamira će Vam dodirnuti dušu i pružiti veliki modni užitak!