x
 
   
NAKIT s ružičastim biserom

Ružičastog Bisera

Biser je najstariji poznati dragi kamen i smatra se vrijednim već stoljećima. Boja mu varira od bijele do crne uključujući srebrnu, bež, ružičastu, šampanjac, zlatnu, zelenu i plavu.

Prsteni od Ružičastog Bisera

Prsteni od Ružičastog Bisera

Naušnice od Ružičastog Bisera

Naušnice od Ružičastog Bisera

PREPORUČUJEMO

Ružičastog Bisera

Biser je najstariji poznati dragi kamen i smatra se vrijednim već stoljećima. Boja mu varira od bijele do crne uključujući srebrnu, bež, ružičastu, šampanjac, zlatnu, zelenu i plavu.

Biseri su najstariji dragi kameni na svijetu još od kad su pronađeni prvi puta. Spominju se u legendama, tekstovima; korišteni u umjetninama mnogih zemalja od Egipta preko Kine do Grčke. Prva uporaba je zabilježena prije 5200 godina u Egiptu. Primjeri bisera nalazili su se na slikama i skulpturama u antičkom Egiptu. U kineskoj umjetnosti i povijesnim tekstovima datira od prije 4.000 godina, spomenut je biser iz slatke vode i ta definicija je ostala. Najstariji biserni nakit je 2.700 godina stara ogrlica koja je nađena u kraljičinom grobu u antičkoj Perziji

Poznat je kao Susa ogrlica, sadrži 3 retka sa 72 bisera u svakom. Nazvan suzom mjeseca, biser je kamen rođenja u lipnju i kamen znaka Rak. Biser je najstariji poznati dragi kamen i smatra se vrijednim već stoljećima. Boja mu varira od bijele do crne uključujući srebrnu, bež, ružičastu, šampanjac, zlatnu, zelenu i plavu. Ono što ga razlikuje od drugih jest da je on organska tvar koja dolazi iz ostriga i školjki. Njegova kemijska struktura sadrži kalcij karbonat u kristalnom obliku koji je nanesen koncentričnim valovima. Pošto je prirodan, može se pronaći u raznim oblicima i svaki je jedinstven. Kao što se i svaki dijamant razlikuje, tako i svaki biser varira u svojoj veličini. Njegov oblik ovisi od jezgre i pozicije koju ima u školjki. Okrugli su najpoželjniji, pošto su prirodni rijetki. Kada pomislite na biser, prvo Vam padaju na pamet okrugli. Uz prirodne, postoje i oni koji su uzgojeni, na farmama školjki. Vrijednost bisera ovisi o mnogo faktora, kao što su vrsta bisera, njegov sjaj, oblik, boja, sloj i veličina. Njegov sjaj pokazuje kvalitetu, visokokvalitetni biser je sjajan toliko da se možete ogledati u njemu. Druga stvar je sloj koji mu daje boju i sjaj. Što je deblji sloj, biser je vrjedniji.

Glamira nabavlja bisere visoke kvalitete uzimajući u obzir vrijednosne kriterije. Kako bi se stvorio savršen dizajn bisernog nakita Glamira koristi bijele, ružičaste i crne bisere u svojoj kolekciji. Slobodni ste prilagoditi suze mjeseca u svoj par bisernih naušnica, ili želite obaviti antičko nasljeđe oko vrata kao što je biserna ogrlica i osjećati se kao glavna junakinja mita ili legende. Možete kombinirati i ružičasti biser s bijelim zlatom kako bi dobili biserni prsten koji će učiniti vječnim stil kao Susa ogrlica.!