x
 
   
NAKIT S TANZANITOM

TANZANITOM

Tanzanit je plava varijanta dragog kamena zoisita koji sadrži vanadij i sastoji se od kalcij silikata.

PREPORUČUJEMO
boderPogledajte još

Tanzanit

Tanzanit je plava varijanta dragog kamena zoisita koji sadrži vanadij i sastoji se od kalcij silikata. Otkrio ga je 1967. Masai pastir na Merelani brdima kod Arushe na sjeveru Tanzanije u Africi. Taj kamen, skriven od očiju javnosti, formiran je milionima godina u metamorfnim stijenama škriljevca, gnajs i kvarcita. Na početku je nazvan plavi zoisit, međutim ime mu je promijenjeno ubrzo nakon što je ustanovljeno da zvuči kao engleska riječ 'suicide' – samoubojstvo. Ime mu je dano prema mjestu gdje je pronađen. Ono što čini tanzanit posebnim i jedinstvenim jest da se nalazi samo na jednom mjestu na svijetu. Njegova duboka plava boja je karakteristika kojom se razlikuje od drugih dragih kamena; njegova boja se kreće od morsko plave do svijetlo ljubičaste i ima polikromatsku strukturu što znači da kamen može izgledati plavo, ljubičasto ili smeđe-žut ovisno o kutu gledanja.

Specijalisti su ga proglasili dragim kamenom dvadesetog stoljeća, i postao je jedan od najpopularnijih kamena. Iako još nema objavljeno značenje, jasno je da personificira čistoću i neuobičajenu bezvremensku ljepotu i samopouzdanje.

Glamira kombinira novootkrivenu ljepotu s jedinstvenim dizajnom i otkriva nakit s tanzanitom. Iako će svatko tko se bavi nakitom imati vlastitu ideju kako odrediti vrijednost tanzanita, ipak ne postoji standardna ljestvica kvalitete za ovaj kamen. Glamira garantira da dragi kameni tanzanita imaju visoku kvalitetu. Možete prilagoditi bilo koji komad nakita s tanzanitom i dobiti prstene s tanzanitom, ogrlice, naušnice i manžete. Tanzanit će dodati ekstravagantnu boju Vašim ogrlicama s tanzanitom, tako da možete naglasiti svoju ljepotu i stil. Glamira donosi moderne i jedinstvene dizajne Glamirinih dizajnera i ideju da zajedno posjedujemo nešto posebno. Skoro čarobna boja savršeno rezanog tanzanita odgovarati će Vama i Vašoj ljepoti!.