x
 
   

Dijamant

Dijamant jest najpoznatiji dragi kamen, jedini dragulj sastavljen samo od jednog elementa. To je samo karbon u svojoj kemijskoj strukturi i molekule karbona formirane na način da je svaka vezana sa svakom i čine savršenu simetriju u svim smjerovima.

 

Dijamant jest najpoznatiji dragi kamen, jedini dragulj sastavljen samo od jednog elementa. To je samo karbon u svojoj kemijskoj strukturi i molekule karbona formirane na način da je svaka vezana sa svakom i čine savršenu simetriju u svim smjerovima. Dijamant sadržava najčvršću prirodnu supstancu za ovu izvanrednu atomsku strukturu. Njegova tvrdnja je klasificirana sa 10 na Moh-ovoj skali što znači da jedino alat proizveden od drugog dijamanta može rezati dijamant. Ime je dobio iz -grčke riječi “adamas” što znači “neslomljiv”. U dodatku njegovoj čudesnoj tvrdoći, također je poznat po svoj savršenom sjaju i savršenoj visokoj disperziji vidljive svjetlosti. Njegova struktura i vrijeme formacije također je jedno od onoga što ga čini drugačijim od ostalih. Većina dijamanata je formirana otprilike tisuću kilometara ispod površine zemlje i dospjela je do površine vulkanskim erupcijama. U prosjeku treba 1 – 3,3 milijarde godina da se dijamant formira.
Dijamantni Zaručnički Prsteni
Dijamanti su prvo pronađeni i iskopani u Indiji prije 2400 godina te je Indija prvi komercijalni proizvođač dijamanata. Danas se oni prvenstveno iskopavaju u Južnoj Africi, Indiji te potom u Brazilu, Kanadi i Australiji. U drevnom Rimu i Grčkoj eri, za dijamante se vjerovalo da su suze Boga ili da su oni dijelovi zvijezda koje su pale na Zemlju. Dijamanti se prvi puta spominju u Rimskoj literaturi u 1. stoljeću prije Krista, gdje se navodi kako su Cupidove strijele bile prekrivene dijamantima. On je nosio dijamante kao talisman vjerujući da će ga one zaštititi od sila zla. To vjerovanje dolazi iz indijske mitologije gdje se vjerovalo da su dijamanti nastali od munja. U 13. stoljeću zakon u francuskoj prohibiciji nalaže ljudima da prinose dijamante za kralja i kraljicu.
Dijamantne Ogrlice
Prvi prsten od dijamanata od muškarca za ženu je dan 1477. godine od Archduke od Austrije za Mary od Burgundy. Poznata kao kraljica među draguljima i dragulj među kraljicama, dijamant se uglavnom veže kao simbol snage, čvrstoće, nevinosti, nepodmitljivosti, dugovječnosti, postojanosti i dobre sreće. To je kamen mjeseca travnja i korišten je kao službeni dragulj 60-te godišnjice vjenčanja. U Glamira-i dijamanti imaju posebno mjesto pri dizajniranju nakita, a odabrani su putem određenih kriterija. Prvi i najvažniji korak u odabiru dijamanata jest da mora biti 100% složiv sa ostalim Glamira-inim proizvodima.

Pročitajte više 

Dijamantne Naušnice
PREPORUČUJEMO
boderISTRAŽITE VIŠE

Drugo, Glamira vrednuje i klasificira dijamante sljedeći 4C pravila (boja, rez, karat i jasnoću) određeno od strane GIA-e. Boja dijamanta je kombinacija tri elementa: nijanse, zasićenja i tona. Ljestvica boja za dijamante seže od D do Z skale. Savršen dijamant poznat kao D uopće ne sadržava boju. H boja sadrži najbolji omjer boje i dobivenog te stvara najbolju harmoniju dizajna. To je razlog zašto Glamira uglavnom koristi H boju. Dijamantni rez odnosi se na simetriju, proporcionalnost i uglačanost dijamanta koji se prilagođavaju tijekom procesa rezanja dragulja nakon što je iskopan. Tada je sve je spremno za veličanstven povratak svjetla u dijamant. Rez je podijeljen u tri različita razreda: proporcija, uglačanost i simetrija. Rez dijamanta sadržava i pet ocjena; izvrsno, vrlo dobro, dobro, dovoljno i oskudno. Također, oblik dijamanta se uglavnom miješa sa dijamantskim rezom, ukazuje na stil ili dizajn korišten prilikom oblikovanja dijamanta te je to poznato kao “princezin rez”. U Glamira, možete pronaći razne oblike dijamanta uključujući: princezin, briljantni, kružni, trilijun, srcoliki, ovalni i emerald koji možete koristiti da bi prilagodili svoje dijelove. Kao rezultat izloženosti karbona ogromnoj vrućini i tlaku duboko u Zemlji, svi prirodni dijamanti imaju različite unutarnje tragove tzv. “inkluzije” i vanjske tragove tzv. “blemishes”. Jasnoća dijamanta odnosi se na samu čistoću dijamanta te kriteriji čistoće sadrže utvrđen broj tragova, njihovu veličinu, poziciju i reljef. Da bi pronašli idealni omjer cijene i kvalitete, potrebno je poznavati sićušne inkluzije u VVS1-SI2 ocjenama na skali čistoće, a nemoguće ih je vidjeti golim okom. Glamira uvijek koristi dijamante u VS (vrlo malo inkluzija) čistoći u svojim nakitima. Dijamantni karat je mjera određivanja veličine dijamanta putem njegove težine. To je jedna petina grama (0,2g) i jednokaratni dijamant teži 100 bodova.

Glamira kreira jedinstveni dijamantni nakit putem ogrlica, naušnica, manžeta i zaručničkog prstenja te ostavljaju Vama na izbor da ih prilagodite svom modnom apetitu. Dijamantne naušnice uključuju oblike kapi, obruča ili dijamantne stud naušnice koje su najbolja opcija ukoliko želite prilagoditi svoje žele da bi zaokružili briljantnost svoje ljepote. Ili želite krhotine zvijezda oko svog vrata oblikovane u dijamantnim ogrlicama. Prije svega možete pustiti Cupidove neodoljive strijele sa dijamantima da se pretvore u prekrasno dijamantno zaručničko prstenje kako bi ženu svog života pogodili ravno u srce.