x
 
   

Crni Dijamant

Crni dijamant dolazi iz porodice plemenitog kamenja, ima tamno crnu boju koja je rezultat kombinacije grafita, karbona i raznih spojeva metala koji se zovu polikristali. Još se naziva i “carbondo”, crni dijamant ima strukturu koja sprječava da bude izbrušen ili poliran.

 

Crni dijamant dolazi iz porodice plemenitog kamenja, ima tamno crnu boju koja je rezultat kombinacije grafita, karbona i raznih spojeva metala koji se zovu polikristali. Još se naziva i “carbondo”, crni dijamant ima strukturu koja sprječava da bude izbrušen ili poliran. Pa je potrebno posvetiti više pažnje i brige da bi dobili nakit od crnog dijamanta. U trgovinama nakita gotovo svi crni dijamanti dobivaju svoju boju od iradijacije ili ostalih tretmana. Sadržava prekrasnu tamnu i zasićenu crnu boju, prirodno crni dijamant je rijedak i skup. Gledajući u povijest crni dijamant, 67,5 Black Orlov je najpoznatiji primjerak koji možemo naći. Taj veliki crni dijamant je poznat i kao “Oko Brahme”.
Zaručnički Prsteni od Crnog Dijamanta
Ono što ga čini posebnim nije samo njegova veličina već se vjerovalo da je proklet od kada je uklonjen iz Hindu hrama u Indiji. Nadalje, nakon što ga je ruska princeza prisvojila i prerezala, vjeruje se da je svaka polovica prokleta za sebe. Nakon što crni dijamant izložimo iradijaciji i ostalim tretmanima pribavljenim iz Indije, Glamira koristi samo visoko kvalitetne koji dolaze s lokacije gdje je pronađen prvi crni dijamant. Nadalje, Glamira pridaje pažnju da bi pribavila samo one dijamante koji nemaju reakciju jedan na drugi i koji zadovoljavaju Glamira-ine visoke standarde.
Ogrlice od Crnog Dijamanta
U Glamira-i komadi izrađeni uzimanjem najboljih dijelova crne boje daju nam priliku da spajamo određene dijelove umjetnosti sa iskrom crnog dijamanta, na primjer prstenje crnog dijamanta. Često preferiramo kombinaciju bijelog dijamanta s crnim, da bi naglasili svjetloću bijele i bogatosti crne. To znači da možemo prilagoditi prsten te ga pretvoriti u savršenu kombinaciju crnog i bijelog dijamanta. Ili možemo nositi par naušnica sa crnim dijamantom kako bi istakli svoje dostojanstvo. Također, crni dijamant mogu koristiti i muškarci pošto se crna smatra muškom bojom. Glamira dizajnira muško prstenje s crnim dijamantom i manžete kombinirane s ostalim kamenjem poput Onyx da bi zaokružili mušku karizmu i “cool” izgled.
Naušnice od Crnog Dijamanta
PREPORUČUJEMO
boderISTRAŽITE VIŠE