x
 
   
NAKIT S AMETISTOM

AMETISTOM

Kamen ametist je poludragi kamen s raznim varijacijama boja, od svijetlo ljubičaste do bogato ljubičaste i zelene.

PREPORUČUJEMO
boderPogledajte još

ametist

Kamen ametist je poludragi kamen s raznim varijacijama boja, od svijetlo ljubičaste do bogato ljubičaste i zelene. Duguje svoju boju nečistoćama željeza u kristalnim strukturama. Ovaj kamen je iz porodice kvarca. Nalazište je oko regije Minas Gerais u Brazilu, ali kamen se također može naći na Madagaskaru, Sri Lanci, čak i na austrijskom Maissau. Štoviše, ametist je zvanični kamen države Južne Karoline.

Ametist (ime je uzeto iz grčke riječi "amethystos," što znači neotrovan) bio je predmet mnogih mitova i vjerovanja u Kršćanstvu, Budizmu i grčkoj mitologiji još od antičkih vremena. Poznat je po svojim ljekovitim stranama, predstavlja smirenost i jasnoću. U astrološkom konceptu on je kamen rođenja za veljaču i kamen Ribe.

Imaju bogatu i intenzivnu boju koja se mijenja na svjetlu. Ametist je jedan od najljepših kamena koji je prisutan u Glamirinim dizajnima. Zamislite nakit iz bajke koji mijenja boju na svjetlu Vašeg raspoloženja! Upravo tako možete prilagoditi Vaše komade nakita s ametistom u Glamiri. Možete prilagoditi Vaše ametist prstene i imate bogatu auru prirode na Vašem prstu. Ili možete naći ametist ogrlicu da prikažete mekoću svog srca svijetu oko Vas. Topla veza s dizajnom Glamire će, s druge strane, ispričati najdragocjeniju bajku Vašim ušima putem naušnica od ametista! Sam ili u kombinaciji s drugim dragim kamenima, ametist mogu koristiti i muškarci na Glamirinim manžetama. Manžete s ametistom bit će ime ispisano njegovom rukom, sjećanje na karizmu i stil. Sve u svemu, naći ćete svu tu magiju i šarm zarobljene u dragi kamen i upakirane da budu Vaši!...još više