Loading...

ETIČKI IZVOR

Legalno podrijetlo dijamanata

GLAMIRA, koja je snažno povezana s etikom, poštuje ljudska prava, univerzalne građanske slobode i temeljne slobode koje nadilaze lokalne običaje, te je posvećena osiguravanju integriteta naših resursa i održavanju standarda društvene i ekološke odgovornosti.

GLAMIRA nabavlja dijamante samo od zemalja koje su članice procesa Kimberley (KPCS). Ovo je međunarodni sustav suradnje uspostavljen kako bi se raspravljalo o načinima eliminacije protoka "konfliktnih dijamanata" u uvozu i izvozu neobrađenih dijamanata. Proces Kimberley zahtijeva od svojih članova strogu kontrolu kako se kupovinom dijamanata ne bi financiralo nasilje pobunjeničkih pokreta.

Više o procesu Kimberley

Proces Kimberley započeo je kada su se južnoafričke države koje proizvode dijamante sastale u Kimberleyu u Južnoj Africi u svibnju 2000. i na snazi je od 2003. Otvoren je za sve zemlje i od 2013. ima 54 sudionika, koji predstavljaju 81 državu širom svijeta od Europske unije do Sjedinjenih Država. To je inicijativa civilnog društva koja provodi zahtjeve za suzbijanjem protoka konfliktnih dijamanata koji dolaze iz zona sukoba, a koje su Ujedinjeni narodi definirali kao takve.

Postupak certificiranja procesa Kimberley (KPCS) osigurava da je svaki neobrađeni dijamant koji prijeđe međunarodnu granicu između dvije zemlje potpisnice "nekonfliktan".

GLAMIRA potvrđuje da su svi njezini dijamanti kupljeni na temelju pisanih jamstava dobavljača koji su u skladu s procesom Kimberley.

Saznajte više o procesu Kimberley:
http://www.kimberleyprocess.com/home/index_en.html/

Etički izvori paladija i platine

Dobavljači paladija i platine za GLAMIRU moraju se pridržavati zahtjeva za nekonfliktnu nabavu. Svi GLAMIRINI dobavljači moraju poštivati zdravstvene i sigurnosne standarde, kao i standarde etičkog trgovanja i radnih uvjeta. Za proizvodnju GLAMIRA proizvoda koriste se samo certificirani paladij i platina.

Ako želite saznati više o certifikatima, ne ustručavajte se kontaktirati našu korisničku službu.