Loading...

ethical sourcing

Legalno podrijetlo dijamanata

GLAMIRA, kao kompanija je odabrala poštivanje etičkih normi, ljudskih prava, univerzalne građanske slobode i osnovne slobode iznad poštovanja lokalnih običaja i se angažira da garantira integritet svih dostavljača uz poštivanje najviših standarda socijalne i ekološke odgovornosti.

GLAMIRA dobija dijamante isključivo od zemalja-članica Kimberli procesa (Kimberley Process Certifikati Scheme (KPCS)). Radi se o međunarodnom sistemu kooperativnog nadzora, koji je napravljen da razmatra načine kako eliminirati protok “krvavih dijamanata” tijekom uvoza i izvoza neobrađenih dijamanata. Zemlje-članice Kimberley procesa zahtjevaju od svojih članica strogu kontrolu kako prodajom dijamanata ne bude bilo financirano nasilje pobunjeničkih grupacija.

Nešto više o Kimberley procesu

Kimberley proces započeo je kada su se sve države proizvođači dijamanata iz Južne Sfrike susrele u Kimberleyu, Južnoafrička Republika, u svibnju 2000 g. i stupio je na snagu 2003 g. Otvoren je za sve zemlje, a od 2013 g. ima 54 učesnika, koji predstavljaju 81 zemlju diljem svijeta od Europske Unije do Sjedinjenih Američkih Država. To je jedna inicijativa građanskog društva za suzbijanje trgovine krvavih dijamanata - neobrađenih komada korišćenih od strane pobunjenika za financiranje ratova protiv legitimnih vlada u zonama sukoba, koje su Ujedinjene Nacije definirale kao takve.

Kimberley certifikat (Kimberley Process Certification Sheme (KPCS)) garantira kako su svi sirovi dijamanti, koji se prenose preko međunarodnih granica država potpisnica legalni i "nekonfliktni".

GLAMIRA potvrđuje kako se svi dijamanti kupuju na temelju pismenih garancija dobivenih od svojih dostavljača da su u suglasnoti sa procesom Kimberley.

Saznajte nešto više o procesu Kimberley:
http://www.kimberleyprocess.com/home/index_en.html/

Legalno podrijetlo pladija i platine.

Dostavljači paladija i platine, sa kojima radi GLAMIRA, su obvezni prihvatiti uvjete suradnje i ne koristiti nelegalne dragulje. Svi dostavljači GLAMIRE trebaju poštivati zdravstvene i sigurnosne standarde, kao i etičke trgovinske standarde i uvjete rada. GLAMIRA za izradu svojih proizvoda koristi samo certifiricani paladij i platinu.

Ukoliko želite saznati još o certifikatima naših dostavljača, zamolit ćemo Vas obratiti se našoj Službi za korisničku podršku.