Loading...

VIŠE O DIJAMANTIMA U BOJI

Više o obojanim dijamantima

Prirodni obojeni dijamanti ilustriraju ekskluzivnu eleganciju prirode. Rijetkost je najistaknutija značajka dijamanata u boji. Kupnja nevjerojatnog nakita s dijamantom u boji može promijeniti prioritete značajki u odnosu na bezbojni dijamant. Boja je glavni atribut po kojem razlikujemo koliko je dijamant u boji rijedak i dragocjen. Najpoznatije boje su zasićena ružičasta, plava i zelena. Osim toga, čak i vrlo mala razlika u boji može imati veliki utjecaj na vrijednost.

Najrjeđe boje dijamanata su crvena, zelena i plava sa srednjim do tamnim tonovima u kombinaciji s umjerenom zasićenošću.

Boja

Sjaj boje, dubina i intenzitet najvažniji su čimbenici koji utječu na kupnju dijamanta u boji. Dijamant će imati veću vrijednost, ovisno o intenzitetu boje.

Obrada i rez

Vrijednost dijamanata u boji može se dodatno povećati pravilnim postavljanjem i rezanjem samog kamena. Rez je sam po sebi razumljiv – što je kvalitetniji rez, to je bolji sjaj boje kada je izložen svjetlu. Obrada dijamantnog nakita u boji mora biti pažljivo odrađena i izvršena od strane stručnjaka. Sinergija boja je ključni faktor, na primjer, žuti dijamant će izgledati bolje uz žuto zlato, kao što se ružičasto zlato bolje slaže s crvenim dijamantom.

Oblik i čistoća

Karakteristike oblika i čistoće nisu toliko važne kao boja i rez, ali ipak igraju važnu ulogu. Oblici dijamanata u boji obično dolaze u jedinstvenom dizajnu kako bi se naglasila boja.