Loading...

Vodič za odabir vjenčanog prstenja

Kako odabrati metal?

Vodič za odabir vjenčanog prstenja

Različiti metali imaju različite boje, izgled, izdržljivost, čvrstoću i cijenu.

Zlato: Zlato je oduvijek bilo klasičan i bezvremenski izbor za vjenčani prsten. Prirodan topao izgled i lijep odsjaj čine vjenčani prsten romantičnim i poželjnim metalom. Zlato je mjerljiv metal u karatima i ima 24 dijela. Čisto zlato ima 24 karata i previše je mekano za izradu nakita, pa ga je potrebno miješati s drugim metalima kako bi se dobio prsten. Zlato od 18 karata sadrži 75% čistog zlata, 14-karatno zlato sadrži 58,5% čistog zlata, a zlato od 9 karata sadrži 37,5% čistog zlata. Tvrdoća i izdržljivost zlata razlikuju se ovisno o karatu, tako da po želji možete odabrati karat koji želite.
bijelo zlato - VJENČANI PRSTENI 

Paladij: Kao član obitelji platine, paladij ima vrlo lijep i prirodan srebrno-bijeli ton boje. Bijeli i reflektirajući metal stvara raskošan izgled. Njegova izdržljivost je visoka i zbog toga je prsten od paladija komad za cijeli život. Najveća prednost paladija je što je vrlo lagan, stoga je i više nego prikladan za veće dizajne. Osim toga, paladij je jedan od rijetkih plemenitih metala na svijetu. Njegova jedinstvenost i dugovječnost čine ga vrlo posebnim.
Paladij - VJENČANI PRSTENI 

Platina: Najprestižniji metal za vjenčano prstenje. Platina ima vrlo visoku izdržljivost, pa se čini težom od ostalih metala. 30 puta je rjeđa od zlata i 40% teža od 14-karatnog zlata. Gustoća, čistoća i rijetkost čine je iznimno vrijednom i sigurnom jer traje godinama. Osim toga, njen satenski sjaj i prekrasna meka nijansa imaju prirodan, zapanjujući izgled.
PLATINA - VJENČANI PRSTENI 

Srebro: Svijetli bijelo-sivi sjaj srebra je poput odsjaja mjeseca na površini mora. Svjetlost ovog prekrasnog metala savršeno pristaje svakom dragulju. Srebro je također vrlo mekano, pa je legirano s drugim metalima kako bi se povećala njegova trajnost. Srebro 925 sadrži 92,5% čistog srebra i to prstenu daje prekrasan i prirodan sjaj. Upečatljiv odsjaj srebra vrlo je privlačan svojim modernim izgledom.
Srebro - VJENČANI PRSTENI 

Kako odabrati boju?

Boja je atribut koji se može povezati sa stilom. Važno je napomenuti da ako osoba koja će nositi nakit već ima druge komade treba uzeti u obzir konzistenciju boja tog nakita. S druge strane, različite boje ostavljaju različite dojmove.
Žuto zlato

Žuto zlato: Žuto zlato: Topli izgled žutog zlata pozdravlja vas svjetlinom sunca. Klasičan je, ali moderan, a svijetli efekt se održava tijekom vremena. Prirodna, lijepa i sjajna žuta boja pristaje svakom stilu i savršena je za ljubitelje klasike jer nikada nije izašla iz mode. Trajni sjajni izgled je doživotan, baš kao i vaš brak. Bezvremenska kvaliteta zauvijek će biti na vašem prstu.
Žuto zlato - VJENČANI PRSTENI 

Solitaire Pave

Bijelo zlato: Bjelina bijelog zlata dodaje moderan i jedinstven izgled. Njegova trajnost je jača i odlična je alternativa ako je vaš budžet ograničen. Bijelo zlato nudi hladan i sofisticiran sjaj i njegova popularnost traje godinama. Reflektirajući izgled površine osigurava originalan i elegantan luksuz. Futuristički, moderan i prekrasan izgled pokazuje vaše samopouzdanje.
bijelo zlat - SNUBNÍ PRSTEN 

Solitaire Pave

Ružičasto zlato: Svijetli i elegantni ružičasti ton vrlo je popularan zahvaljujući svom mekom i elegantnom izgledu. Njegova bakrena legura daje metalu prekrasnu ružičastu nijansu, a njegova popularnost raste iz dana u dan. Ružičasto zlato predstavlja ljubav svojom romantičnom privlačnošću, pruža ženstveni izgled, a bakar metalu dodaje izdržljivost. Vjenčani prsteni u vintage stilu izgledaju sjajno jer očaravajuća ljepota pruža uistinu nevjerojatnu privlačnost za svaki stil prstena.
Ružičasto zlato - VJENČANI PRSTENI 

Kako odabrati završnu obradu?

Poliranje

Vertikalno brušenje (Matiranje)

Horizontalno brušenje (Matiranje)

Žičano brušenje (Ledeno matiranje):

Pjeskarenje

Poliranje: Polirani prsteni najpoznatiji su klasici i vrlo su česti u svijetu nakita. Imaju blistav i reflektirajući efekt. Ako želite atraktivan komad nakita, polirana završna obrada je izvrstan izbor sa svojom visokom refleksijom i zrcalnim efektom. Refleksija svjetlosti je prilično visoka sa svijetlom i sjajnom vanjskom površinom.

Vertikalno brušenje (Matiranje): Završna obrada vertikalnim brušenjem (matiranjem) pruža dodir premazan kistom, a elegantan mat izgled postaje sve popularniji iz dana u dan. Prepoznatljiv izgled i prekrasan sjaj stvaraju sjajan površinski izgled. Izgled poteza kistom pokriva površinu okomito duž prstena i pruža blago zamućen izgled, ali se također razlikuje u potezima. Profinjeni izgled daje elegantnu auru vjenčanom prstenu.

Horizontalno brušenje (Matiranje): Suptilni efekt nudi taktilnu površinu za horizontalni mat završni sloj. Ovaj profil postaje popularan među mladim parovima koji žele jedinstven izgled. Teška tekstura nudi potpuno matirani izgled. Obrada pruža zaokret u novom smjeru i cool stil za vjenčani prsten. Vodoravni potez kistom stvara prekrasan kontrast s visoko poliranom unutarnjom stranom.

Žičano brušenje (Ledeno matiranje): Ova završna obrada jedan je od najnovijih trendova u poliranju žicom. Razlika između brušenja i brušenja žicom je u tome što završna obrada žicom ima dublje i uočljivije tragove, a njegovi učinci su pojačani tako da pruža gladak izgled.

Pjeskarenje: Završna obrada pjeskarenjem ima prilično uočljivu i grubu završnu obradu. Kada dodirnete površinu, lako možete osjetiti završni efekt. Pjeskareni prsteni imaju blago zrnast i teksturiran osjećaj.

Kako odabrati debljinu prstena?

Širina i debljina su međusobno povezane. Ako prsten učinite širim, također morate povećati debljinu.

1.2 mm

1.4 mm

1.6 mm

1.8 mm

2.0 mm

1,2 mm: Tanka i vrlo nježna debljina. Ako volite skroman, ali elegantan izgled, ova debljina prstena je prava za vas. Najfiniji dizajni izgledaju prekrasno s ovom debljinom. Osim toga, ako volite lagane prstene i ne volite osjećaj težine, ova debljina je dobar izbor.

1,4 mm: Ova debljina izgleda izvrsno za klasične modele. Ako imate velik i upečatljiv zaručnički prsten, onda je ova debljina idealna za savršenu kombinaciju s njim, jer ne utječe na upečatljiv izgled vašeg zaručničkog prstena, već naglašava blistav efekt i daje dodatni sjaj.

1,6 mm: Ova debljina je vrlo česta i općenito je popularna među parovima jer je idealna za izradu vjenčanog prstenja i odlično stoji na prstu. Vrlo dobro pokazuje dizajn i savršeno odražava različite efekte završne obrade.

1,8 mm: Nešto je deblja u odnosu na ostale debljine. Kamenu vjenčanog prstena pruža elegantan izgled i sjaj zbog povećane debljine. Ako volite osjetiti prsten i preferirate čist izgled, ova debljina je idealna za vas. 1,8 mm pruža izvrsnu potporu, sigurnost i izdržljivost uz snažnu prilagodbu.

2,0 mm: Ako imate duge prste, ova debljina stvara sjajan izgled i pokazuje ljepotu svih dizajna. Snažan prsten pruža snažnu potporu. Ako želite biti zapaženi i volite nježan, ali značajniji osjećaj, ova debljina je prava za vas. Debljina od 2,0 mm odličan je izbor za optimalnu potporu i izdržljivost.

Kako odabrati širinu prstena?

Ako imate male i nježne ruke te malu veličinu prstena, tanki vjenčani prsten je odličan izbor za vas. Jednostavan i klasičan stil također će izgledati sjajno na prstenu tanke širine. U slučaju da se želite pohvaliti ukrasima na svom vjenčanom prstenu i vidjeti sitne detalje, odaberite vjenčani prsten srednje debljine. Ako imate duge prste i veću veličinu prstena, prsteni deblje širine su najbolja opcija za vas. Deblji vjenčani prsteni prilično lijepo pokazuju jednostavne i detaljne stilove jer imaju deblju i širu površinu za male ukrase i nude nježnu površinu za jednostavne stilove. Također možete odabrati istu širinu za zaručnički prsten ili stvoriti kontrast i odlučiti se za kombinaciju širina. Uski ili široki prsten? Izbor je isključivo na vama, ovisno o vašem ukusu.

2.0 mm

3.0 mm

4.0 mm

5.0 mm

6.0 mm

7.0 mm

8.0 mm

9.0 mm

Kako odabrati profil?

Udoban za nošenje

Ravan i udoban za nošenje

Udoban za nošenje: Ovaj profil omogućuje da se unutarnji obruč prstena lagano zaokruži dodatnim metalom. Prilikom nošenja ili skidanja prstena, on će udobno prianjati. Zaobljena unutrašnjost (gdje prsten dodiruje prst) pomaže prstenu da klizi. Ako ste aktivni i često skidate prsten, preporučujemo vam ovaj profil. Udobni vjenčani prsteni postaju deblji od sredine do vanjskih rubova i pokrivaju manji dio kože.

Ravan i udoban za nošenje: Unutarnja površina ovog profila ima zakrivljeni oblik, a vanjska ima ravnu površinu. Konveksna krivulja olakšava nošenje prstena jer će lako kliziti kad ga stavljate ili skidate s prsta. To omogućuje jednostavno skidanje, ali u isto vrijeme ima ravnu površinu tako da se ova dva oblika spajaju u jedan dizajn i stvaraju jedinstven i drugačiji izgled.