Loading...

NJEGA I ODRŽAVANJE NAKITA

Savjetujemo Vam da ne nosite svoj nakit pod tušem, u bazenu ili u hidromasažnom kadi. Postoji mogućnost da se čestice šampona i sapuna nakupe na metalnoj površini, kao i na dragulju, zbog čega Vaš nakit izgledati neprivlačno. Vlaga nije dobar izbor za plemenite metale. Spriječite da Vaš nakit bude izložen vlazi i izbjegavajte nošenje nakita u vrlo vrućim okruženjima kao što su saune ili, recimo, tijekom sunčanja.

Kemijski sastav sredstava za čišćenje u kućanstvu može dovesti do tamnjenja ili oštećenja nakita. Izbjegavajte kontakt nakita s bilo kojim kemikalijama. Preporučujemo Vam da ne nosite svoj nakit dok obavljate kućanske ili vrtlarske poslove, dok vježbate, kuhate ili čistite. Svi dragulji su krhki; čak se i dragulj čvrst poput dijamanta može odlomiti ili puknuti u slučaju udara. Zaštitite svoj nakit od tvrdih površina, nemojte ga ispuštati i izbjegavajte jake udarce. Nemojte zaboraviti kako više njege istovremeno znači duži vijek trajanja Vašeg nakita!

Bolje je da skinete nakit prije spavanja. Tako ćete spriječiti da slučajno oštetite svoj komad nakita. U snu vam može biti slomljen lanac ili se zub nakita može saviti, što može uzrokovati čak i gubitak kamena.

Da, postoji mogućnost da kozmetika može naštetiti nakitu. Pobrinite se da svoj nakit stavite zadnji dok se odijevate kako ne bi bio podložan losionima, parfemima, lakovima za kosu ili bilo kojoj drugoj kozmetici ili kemikalijama koje mogu uzrokovati trajne nedostatke na vašem nakitu kao što su promjena boje, mrlje ili gubitak sjaja . Stavljanje nakita posljednje, također će spriječiti da se zakači za odjeću i ošteti. Postavke za kamenje mogu se lako začepiti kremom. Izbjegavajte nanošenje losiona dok nosite prstenje.

Kada skidate svoj prsten, uvijek ga držite za traku, a nikada za kamen ili kamen. To će vam pomoći da kamen vašeg prstena očuvate sigurnim i čistim.

Pohranite svoj nakit pojedinačno kako biste izbjegli ogrebotine ili oštećenja.
Vlaga će uzrokovati tamnjenje; ne držite svoj spremnik za nakit u kupaonici kako biste to izbjegli.
Prirodna ulja iz vaše kože mogu uzrokovati zatamnjenje dijamanata, dragog kamenja i bisera. Rukujte s njima što je manje moguće kada ne nosite svoj nakit.

Biseri moraju disati za razliku od mnogih drugih dragih kamenja. Čuvajte ih u platnenoj vrećici.

GLAMIRA poklon kutije su dizajnirane za prezentaciju ili darivanje i nisu namijenjene za dugotrajno skladištenje. Najbolje je pohraniti svoj nakit u odgovarajućim materijalima ovisno o metalu i dragulju.

Pohranite svoj dijamantni nakit odvojeno od drugog nakita jer dijamanti mogu izgrebati druge dragulje.

Čistite svoj nakit nježno i redovito kako biste uklonili ulja, prašinu ili onečišćenja. Koristite blagi sapun i vodu zajedno s mekom krpom, ako je potrebno. Pobrinite se da osušite svoj nakit i pričekajte da se nakit potpuno osuši prije nego što ga vratite natrag.

Neka sredstva za čišćenje nakita sadrže abrazivne čestice koje mogu biti prejake za vaš nakit, a nisu svi proizvodi prikladni za sve vrste metala i dragog kamenja. Najsigurniji način čišćenja nakita je korištenje blagog sapuna i vrlo meke krpice ili četkice.

Ako je prljavštinu teško ukloniti, onda potopite nakit u čistu vodu na 5 do 10 minuta. Imajte na umu kako ovu metodu ne možete koristiti za čišćenje nakita s biserima ili materijala osjetljivih na vlagu kao što je drveni nakit.

Možda ćete pronaći neke korisne informacije na internetu, ali provjerite jesu li iz pouzdanih izvora i zapamtite kako metode čišćenja koje možete pronaći mogu biti za nakit bez kamenja. Primjena tehnika čišćenja metala na nakit s dijamantima, dragim kamenjem i biserima može uzrokovati ozbiljna oštećenja na vašem nakitu.

Ne preporučujemo vam korištenje ultrazvučnih ili parnih čistača jer nisu prikladni za većinu nakita od dragog kamenja i bisera. Svaki komad nakita mora se njegovati i održavati ovisno o značajkama proizvoda.

Zlato je mekan metal i to je glavni razlog za miješanje s drugim metalima za izradu nakita. Budući da je mekan metal, podložan je ogrebotinama, što zahtijeva nježno rukovanje i čišćenje. Zlatni nakit također može potamniti u neprikladnom okruženju. Izbjegavajte grubi sapun, uključujući sredstva za pranje tijela, klor i izbjeljivač za kućanstvo, kao i sve nepoznate kemikalije. Svakodnevno nošenje može uzrokovati da zlatni nakit ima zatamnjenu površinu. Redovito čistite svoj nakit kako bi zadržao sjaj. Budite nježni dok čistite svoj nakit i nemojte ga pregrubo polirati kako biste spriječili da se izgrebe. Uvijek ga pažljivo osušite nakon čišćenja. Ako vaš zlatni nakit uključuje drago kamenje, uzmite to u obzir i za održavanje i čišćenje. Drago kamenje može zahtijevati različite metode održavanja na temelju njihove strukture.

I platina i paladij su hipoalergeni metali, a također su rijetki u prirodi i jako su izdržljivi. Otporniji su na ogrebotine od ostalih metala, ali to ne znači da ne zahtijevaju njegu ili da se uopće neće izgrebati. Uvijek biste trebali brinuti o svom nakitu kako biste u njemu uživali cijeli život.
Normalno je da nakit od platine i paladija poprimi patinu tijekom svakodnevnog nošenja. Patina je mat sjaj i mnogi ljudi preferiraju izgled ovih metala. Svoj nakit od platine ili paladija možete jednostavno očistiti blagim sapunom i toplom vodom.
Ako vaš nakit od platine ili paladija uključuje drago kamenje, uzmite to u obzir i za održavanje i čišćenje. Drago kamenje može zahtijevati različite metode održavanja na temelju njihove strukture. Nemojte namakati ili četkati osjetljivo drago kamenje koje je postavljeno na vaš nakit od platine ili paladija.

Fino srebro je mekan i savitljiv materijal, koji se lako može oštetiti i izgrebati. Međutim, vaš će srebrni nakit trajati cijeli život uz pravilnu njegu i održavanje.
Srebro je reaktivno na zrak i kožna ulja. Vrlo je važno redovito čistiti svoj srebrni nakit kako biste ga zaštitili od zatamnjenja. Brže tamni kada je izložen vlazi i zagađenju. Ako očistite mrlju prije nego što se nakupi, možete dugo uživati ​​u svom srebrnom nakitu. Nakon čišćenja, srebrni nakit mora biti suh i propisno pohranjen.
Nemojte koristiti papirnate ručnike ili maramice za čišćenje srebrnog nakita jer ga mogu izgrebati.
Uvijek zapamtite da bazeni nisu prijateljski raspoloženi prema srebru i da klor može trajno oštetiti vaš nakit. Prije kupanja obavezno skinite srebrni nakit. Ako ste ga zaboravili skinuti prije kupanja, obavezno ga nakon toga isperite i osušite.
Ako vaš srebrni nakit uključuje drago kamenje, uzmite to u obzir i za održavanje i čišćenje. Drago kamenje može zahtijevati različite metode održavanja na temelju njihove strukture. Ako radije koristite otopinu za njegu srebra za čišćenje nakita, pazite da drago kamenje na vašem nakitu ne dođe u dodir s otopinom ili bilo kojom drugom kemikalijom.

To su posebni materijali koji se koriste za izradu nakita i zahtijevaju njegu za dug životni vijek. Zaštitite svoj nakit od ekstremne vrućine, kao i od prekomjerne vode i vlage.
Dijelovi ili dijelovi nakita od emajla i keramike manje su otporni na udare u usporedbi s plemenitim metalima; stoga ih izbjegavajte udarati ili ispuštati na tvrdu podlogu.
Ako vaš nakit uključuje drago kamenje, uzmite to u obzir i za održavanje i čišćenje. Također biste trebali uzeti u obzir brigu o drugim metalima koji se koriste na vašem nakitu.

Sirovi dijamant je najtvrđi prirodni materijal, ali nemojte zaboraviti da se rezani i polirani dijamant mogu lako izgrebati ili usitniti ako se njime ne rukuje pažljivo. Zaštitite svoj dijamantni nakit od udaraca o tvrde površine.
Uvijek imajte na umu da dijamanti mogu ogrebati jedan drugoga kao i drugo drago kamenje. Ne bacajte svoj dijamantni nakit u isti spremnik s drugim komadima nakita i budite oprezni kada zajedno nosite više dijamantnih prstenova.
Sapun i šampon mogu stvoriti sloj na dijamantima, zbog čega bi oni izgubili sjaj. Dijamanti su također vrlo skloni skupljanju prljavštine i ulja. Ulje s vrhova prstiju nakupit će se na vašem dijamantu uzrokujući da smanji svoj sjaj i priguši svoj sjaj.
Ako vaš dijamant izgleda mutno, najvjerojatnije se radi o prašini ili prljavštini koja se zaglavila ispod kamena ili o filmu koji se nakupio na kamenu. Redovito čišćenje pomoći će vašem dijamantu da nastavi sjati.

Prirodno drago kamenje osjetljivi su materijali. Ne posjeduju trajnost kao dijamanti, pa im je potrebna dodatna njega kako bi održali dug život. Pazite da ih zaštitite od pada ili udarca o tvrdu površinu. Nemojte ih čuvati zajedno s drugim nakitom u istoj posudi
Vrlo je važno redovito čistiti drago kamenje i održavati čistoću njihovog kamena kako bi zaštitili njihovu prirodnu hladovinu. Jednostavno obrišite svoj nakit od dragog kamenja mekom krpom kako biste s njega očistili ostatke.
Svjetlost i toplina mogu utjecati na trajnost i boju dragog kamena. Izbjegavajte prekomjernu toplinu i nagle promjene temperature jer mogu slomiti neko drago kamenje.

Biseri su vrlo osjetljivi elementi prirode i obično nisu idealni za svakodnevnu upotrebu. Jedan od razloga zašto su tako krhke je taj što su vrlo mekane. Njima treba pažljivo rukovati. Bisere treba čuvati bez parfema, kozmetike, znoja, prljavštine, sredstava za čišćenje, vode i topline.
Nakit od bisera možete nježno obrisati blago vlažnom krpom, ali ga nikako ne namačite u vodi.
Ne čuvajte bisere u plastičnim vrećicama. Treba ih pohraniti u kutiju za nakit obloženu tkaninom ili zamotati u mekanu tkaninu kako bi zadržali sjaj i kvalitetu bisera. Nikada ih nemojte bacati u kutiju za nakit jer se mogu lako oštetiti.

Prstenovi su izloženiji vanjskim čimbenicima od ostalih komada nakita jednostavno zato što se ruke kontinuirano koriste u svakodnevnim aktivnostima, bez obzira na to koliko su te aktivnosti moćne. Pogotovo prstenovi koji se nose na dominantnoj ruci bit će izloženiji oštećenjima. Možete nastaviti sigurno nositi svoj prsten sve dok vam je stalo do njega.
Pristajanje vašeg prstena može se privremeno promijeniti zbog mnogih čimbenika kao što su razlike u temperaturi, fluktuacije težine, putovanja i trudnoća. Preporučujemo vam da razmislite prije nego što odlučite promijeniti veličinu prstena.

Kako bi vaše naušnice duže trajale, uvijek imajte na umu da bi one trebale biti zadnji predmet koji ćete staviti. Naušnice su obično pod utjecajem proizvoda za kosu koje koristite, više od bilo kojeg drugog nakita jer su vrlo blizu vašoj kosi.
Velike obruče ili naušnice s lančićima skinite prije spavanja kako se ne bi oštetile i ne bi zapele za bilo što i povrijedile vas.

Lančane ogrlice, narukvice i narukvice vezat će se u čvorove ako su pohranjene u istom spremniku. Kako biste izbjegli čvorove, pazite da vaš nakit od lančića leži ravno ili visi ravno kada se ne nosi.
Spavanje s lancima može uzrokovati njihovo slabljenje i pucanje. Uvijek skinite lance prije spavanja.

Brinemo o materijalima koje koristimo za svaki GLAMIRA nakit i pažljivo biramo materijale otporne na alergije. Međutim, alergije mogu biti uzrokovane mnogim drugim čimbenicima kao što su osobna stanja i način na koji se nakit koristi. Ako imate alergije, poznavanje vrste metala na koje ste alergični može vam pomoći da odaberete najprikladniji nakit za sebe kako biste u njemu uživali cijeli život.

Ako imate osjetljivu kožu, imamo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da izbjegnete iritacije i osip na koži dok nosite svoj nakit:

  • Prsten koji je čvrsto stegnut na prstu može izazvati iritaciju kože. Pobrinite se da vam prsten dobro stoji.
  • Nakupljanje sapuna, kozmetike, prašine ili prljavštine ispod prstenja, posebno burmi za vjenčanje, može izazvati iritaciju na osjetljivoj koži.
  • U vrućim i vlažnim godišnjim dobima ili okruženjima, koža se znoji ispod nakita ako se dugo nosi. To može iritirati kožu i kod nekih ljudi izazvati alergije.
  • Naušnice i prstenje najvjerojatnije zadržavaju vodu na koži. Uvijek skinite nakit prije kupanja ili tuširanja i pazite da obrišete sapun i vodu s tijela prije nego što vratite nakit.
  • Ruke se često peru tijekom obavljanja kućanskih poslova. Deterdženti ili drugi proizvodi za čišćenje zajedno s vodom mogu ostati ispod prstena i uzrokovati alergije. Uvijek skinite svoj nakit tijekom kućanskih aktivnosti. Prije ponovnog nošenja prstena dobro operite i osušite ruke.
  • Otopine za čišćenje koje koristite za svoj nakit mogu uzrokovati alergijske reakcije. Izbjegavajte industrijska sredstva za čišćenje.

U nekim rijetkim slučajevima neki ljudi mogu vidjeti zelene ili tamne mrlje na svojoj koži nakon nošenja nakita. Ovo nije znak alergijske reakcije. To se može dogoditi kada određeni metali reagiraju s određenim sastojcima kao što su kiseline ili sol na koži, kao i sastojci u kremama za tijelo ili drugim kozmetičkim proizvodima. Znojenje je još jedan čimbenik jer uzrokuje oksidaciju zbog količine vlage.