Loading...

Vodič za odabir veličine prstena

Prava veličina prstena za najvažniji trenutak je bitna. Prsten bi trebao biti dovoljno čvrst da ne padne, a ujedno bi trebao biti dovoljno slobodan da klizi preko članka. Doba dana kao i vrijeme utječu na mjerenje. Rano ujutro ili po hladnom vremenu, prsti su manji. Međutim, kada je vruće, veličina prstiju je veća. Večer je najbolje vrijeme za mjerenje veličine prstiju kada su vam ruke tople. Ako se dvoumite između dvije veličine, odaberite veću. Ako vam je članak veći od baze prsta, izmjerite i članak i bazu i odaberite veličinu između njih. Dobro je mjeriti veličinu prsta nekoliko puta dnevno. Ako je prsten iznenađenje, možete pitati njezinu prijateljicu ili članove obitelji ili potajno posuditi njezin/njegov prsten i provjeriti veličinu kod draguljara. Imajte na umu da su desna i lijeva ruka različite, a samim time i različite veličine prstena.

Uobičajene veličine prstena

Svjesni smo da je teško točno odabrati pravu veličinu prstena na internetu. Ako želite da to bude iznenađenje, morat ćete pogoditi veličinu prstena.

Ako planirate nekoga iznenaditi, a niste sigurni u veličinu prstena, uvijek možete naručiti prosječnu veličinu prstena i poslati ga natrag na promjenu veličine unutar prvih 60 dana od primitka vašeg proizvoda.

Prosječna veličina prstena varira između L1/2-N za žene i S-T1/2 za muškarce.

Besplatni mjerač veličine prstena GLAMIRA

Common Ring Sizes

Mjerač veličine prstena alat je za određivanje veličine vašeg prstena. Uvijek potičemo naše kupce da iskoriste ovu priliku koju nudimo, jer su sami mjerač i njegova dostava besplatni. Ovaj način otkrivanja veličine prstena je najtočniji.

Ako želite besplatni mjerač prstena, pošaljite nam e-poruku na service@glamira.hr i navedite svoje ime i adresu s naslovom "Naručivanje mjerača prstena" ili ispunite ovaj obrazac. Nakon popunjavanja obrasca, potrebno je do 7 radnih dana da se mjerač veličine prstena dostavi na vašu adresu.

Verzija mjerač veličine prstena, koja se može isprintati

Mjerač veličine prstena koji se može isprintati

U slučaju da vam je određena prigoda pred vratima, mjerač možete preuzeti i u PDF formatu uz koji su priložene upute za uporabu. Preuzmite besplatni mjerač veličine prstena u PDF formatu ovdje.

Ako još uvijek niste sigurni koja je veličina najbolja za vas, slobodno se obratite našim stručnjacima koji će vas savjetovati oko odabira veličine.KONTAKTIRAJTE NAS 

Savjeti za mjerenje veličine prstena

  • Temperatura uzrokuje netočne rezultate tijekom mjerenja veličine prstena. Prsti će vam biti barem upola manji ako vam je ruka hladna tijekom mjerenja i barem upola veći ako je prevruća. Mjerite prst na prosječnim temperaturama, najbolje na kraju dana kada su vam prsti najveći.
  • Što je prsten širi, to ćete ga čvršće osjećati. Dakle, ako želite naručiti prsten širine oko 6 mm ili više, uzmite jedan broj veći od izmjerenog. Veliko kamenje može uzrokovati podizanje prstena kada se stavi sa strane. Imajte na umu da morate naručiti sljedeću veličinu jer se ona malo mijenja.
  • Ako vam je članak veći od baze prsta, izmjerite i članak i bazu prsta i odaberite veličinu između njih.
  • Prsten bi trebao lako prelaziti preko vašeg članka, a pritom biti dovoljno čvrst da ne padne. Ako se dvoumite između dvije veličine, uvijek uzmite veću.
  • Ponovite mjerenje 3 do 4 puta kako biste isključili odstupanja u rezultatima.

Važne napomene:

  • Molimo nemojte mijenjati veličinu prstena kod drugih tvrtki, draguljara ili trećih strana koje nisu GLAMIRA jer ćete u suprotnom izgubiti doživotno jamstvo.
  • Napominjemo da proces promjene veličine prstena može potrajati do 25 radnih dana, ovisno o proizvodu, te da izmijenjeni prsten neće ispunjavati uvjete za povrat novca.

Tablica veličina prstena

Standardne veličine prstena dostupne su u nastavku zajedno s odgovarajućim promjerima i opsegom.

HR Chart