Loading...

Vodič za odabir veličine prstena

Prava veličina prstena je od presudne važnosti za najznačajniji trenutak. Prsten mora biti dovoljno čvrst da ne pada, ali također mora biti dovoljno slobodan da klizi preko Vašeg zgloba. Vrijeme u toku dana i vremenski utječu na mjerenje i određivnje pravilne veličine. Zato što u ranim jutarnjim satima ili kada je hladno, prsti su manji, kada je vreme previše toplo, prsti su veći. Navečer je najbolje vreme za uzimanje mjere - određivanje veličine Vašeg prstena, dok su Vam ruke tople. Ukoliko se dvojmite između dvije veličine, uvijek uzmite onu veću. Ukoliko je Vaš zglob širi od osnove prsta, mjerenje izvršite na oba mjesta - izmjerite zglob i osnovu (podnožje) prsta i izaberite veličinu između obje dobivene vrijednosti. Uvijek je dobro mjerite prst nekoliko puta u toku dana. Ukoliko prsten treba biti iznenađenje, možete je/ ga pitate ili pitate članove porodice ili možete potajno pozajmite njen prsten, otići do prve juvelirnice i saznati veličinu. Skrećemo Vam pozornost kako su desna i lijeva ruka različite, tako da su i veličine prstiju različite.

Obecné velikosti prstenů

Razumijemo kako bi moglo biti teško precizno odabrati korektnu veličinu prstena online, posebice ukoliko namjeravate napraviti poklon iznenađenje, u tom slučaju trebali biste nagađati veličinu prstena.

Ukoliko planirate napraviti iznenađenje i niste posve sigurni u veličinu prstena, uvijek možete naručiti prosečnu veličinu prstena i poslati nam ga natrag da napravimo korekciju u roku od prvih 60 dana od prijema Vašeg proizvoda.

Prosiječna veličina prstena varira između L1/2-N za žene i S-T1/2 za muškarce.

Besplatni mjerač veličine prstena od GLAMIRE

Common Ring Sizes

Merač veličine prstena je alatka, koja Vam može pomoći da odredite Vašu veličinu prstena. Uvijek potičemo naše korisnike da iskoriste ovu mogućnost koju nudimo, obzirom na to da su mjerač veličine prstena i njegova isporuka besplatni i ovo je najtočniji način određivanja veličine prstena.

Možete da naručite svoj besplatni mjerač prstena, ukoliko nam pošaljete email na adresu service@glamira.hr dodajući Vaše ime i adresu u emailu sa zaglavljem "Naručivanje mjerača prstena", ili možete popuniti ovaj Zahtjev. Nakon što popunite Zahjtev, mogu da prođu do 7 radnih dana da Vaš besplatni merač prstena bude dostavljen na Vašu adresu.

Verzija mjerač veličine prstena, koja se može isprintati

Verzija mjerač veličine prstena, koja se može isprintati

U slučaju da Vam prigoda, za koju je potreno znati veličinu pstena, kuca na vrata možete preuzeti besplatni merač prstena u PDF formatu, koji dolazi zajedno sa uputama. Preuzmite besplatni mjerač veličine prstena u PDF formatu ovdje.

Ukoliko i dalje niste sigurni koja bi bila Vaša najbolja veličina, uvijek ste dobrodošli i možete se obratite našim stručnjacima kako biste mogli dodatno razgovarati s njima o tom pitanju.KONTAKTUJTE NÁS 

Mali savjeti za mjerenje veličine pstena

  • Temperatura može biti uzrok očitavanja netočnih mjera prilikom mjerenja veličine prstena. Vaši prsti bit će barem pola veličine manji kada Vam je ruka previše hladna i bit će pola veličine veći kada je previše toplo Izmjerite prst na prosečnim temperaturama, po mogućnosti na kraju dana, kada su Vaši prsti najveći.
  • Što je širi obruč prstena, čvršće ćete ga osjećati. Tako da, ukoliko želite naručiti prsten ili vjenčano prstenje širine 6 mm ili više, odaberite jednu veličinu veću od Vaše normalne veličine. Također, prsteni sa velikim kamenjem mogu biti uzrok da da se obruč podigne kada je leži na tu stranu. Imajte na umu da trebate naručiti sljedeću veličinu budući da to malo narušava veličinu.
  • Ukoliko je zglob veći od podnožja prsta, izmjerite oba njesta - zglob i podnožje prsta i odaberite veličinu između te dve.
  • Vaš prsten treba biti dovoljno čvrst da ne bi spadao i da ne biste ga izgubili i dovoljno slobodan da klizi preko vašeg članka. Ukoliko se dvojmite između dvije veličine, uvijek uzmite onu veću.
  • Ponovite mjerenje 3 to 4 puta kako biste eliminirali netočan rezultat.

Važne bilješke:

  • Zamolit ćemo Vas, za promjenu veličine prstena ne koristiti usluge treće strane kao što su druge tvrtke ili draguljari izuzev GLAMIRE, jer ćete poništiti Vaše doživotno jamstvo.
  • Skrećemo Vam pozornost kako promjena veličine prstena može trajati do 25 radnih dana i prsten kome je promjenjena veličina neće ispunjavati uvjete za povraćaj novca.

Tablica veličina prstena

Malo niže možete pronaći standardne veličine prstena zajedno sa odgovarajućim prečnikom i obujmom.

HR Chart